"Barclays nici nu s-a angajat si nici nu incearca sa demareze discutii referitoare la vanzarea unei mari parti din active, in legatura cu fuziunea cu ABN Amro", a declarat directorul executiv John Varley pentru Reuters.

Pe de alta parte, Barclays a luat masuri esentiale pentru propunerea de preluare, pe langa autoritatile de control din Marea Britanie, Olanda si o autoritate reprezentanta a altor tari pentru a incheia acordul, au spus surse apropiate afacerii si citate de NewsIn.

Banca britanica a cazut de acord sa cumpere ABN printr-o oferta in exclusivitate pe actiuni, evaluata la 64 miliarde de euro (86,5 miliarde de dolari), care ar reprezenta cea mai mare preluare bancara din lume.

Deoarece se confrunta cu o oferta rivala, Barclays ar lua in considerare vanzarea filialei braziliene a ABN pentru a ridica pretul ofertei, scria, luni, cotidianul olandez Financieele Dagblad, citand o sursa neidentificata, informatie infirmata de reprezentantii bancii britanice.

Citeste si:

Prin vanzarea diviziei sale braziliene, Barclays ar putea oferi o suma mai mare decat cele 63 de miliarde euro (85 miliarde dolari) oferite actionarilor ABN, mai relata acelasi ziar.

Acestei oferte i se opune momentan o alta, facuta de un consortiu de banci conduse de banca Royal Bank of Scotland, care, impreuna cu grupurile Santander si Fortis, a oferit 71 miliarde euro (95,85 miliarde dolari) pentru preluarea ABN.

O afacere secundara, anuntata odata cu oferta facuta de Barclays, referitoare la vanzarea diviziei americane a ABN, banca LaSalle, catre grupul Bank of America pentru 21 miliarde dolari, a fost suspendata si a implicat astfel banca olandeza intr-un conflict juridic, ceea ce a complicat lupta pentru controlul bancii ABN Amro.