Finalizarea tranzactiei se supune conditiilor obisnuite, incluzand primirea aprobarilor regulamentare, si se estimeaza ca se va realiza in al treilea trimestru al lui 2007.

“Aceasta tranzatie reprezinta inca un pas important in realizarea acestei strategii care a creat un set de operatiuni cu o crestere mai puternica si generatoare de profit mai ridicat, capabile sa ofere un nivel de performanta sustinut.”, a declarat Jeff Immelt, presedinte si CEO al GE.

“Aceasta tranzactie reprezinta miscarea potrivita, la momentul potrivit, pentru detinatorii de actiuni GE. (...) Am primit un pret bun de la o companie respectata la nivel global, intr-un proces de licitatie extrem de competitiv. Vom utiliza veniturile astfel obtinute pentru a finanta rascumpararea de actiuni si a ne consolida compania prin restructurare,” a adaugat Immelt.

In urma vanzarii, GE va primi venituri nete dupa impozitare in valoare de aproximativ 9 miliarde dolari. Aceste venituri vor fi in principal utilizate pentru relansarea actualei operatiuni de rascumparare de actiuni, crescand cota de rascumparare de actiuni planificata pentru 2007 de la 6 miliarde dolari la 7 pana la 8 miliarde dolari. Vanzarea va genera un profit aproximativ dupa impozitare de 1,5 miliarde dolari, bani ce vor fi utilizati pentru a finanta restructurarea companiilor GE si rascumpararea de actiuni.

Citeste si:

“Achizitionarea GE Plastics reprezinta inca un pas in procesul de crestere si diversificare a SABIC, pentru ca aceasta sa devina una dintre cele mai mari companii producatoare din lume. (...) Aceasta tranzactie ne aduce o noua piata si 30 000 clienti importanti, la nivel mondial.”, a declarat Mohammed Al-Mady, vicepresedinte si CEO al SABIC.

GE Plastics este un furnizor global de rasini de mase plastice, in valoare de 6,645 miliarde dolari. Produsele GE Plastics sunt utilizate pe scara larga pentru industria auto, ingrijirea sanatatii, produse electronice de larg consum, transporturi, ambalaje performante, constructii, telecomunicatii si medii optice. Cu sediul central in Pittsfield, Massachussets, compania are 10 300 angajati in 60 de locatii din intreaga lume.

SABIC este unul dintre primii 10 producatori din lume, in industria petrochimica, conform valorificarii pe piata (la ora actuala: 80 miliarde dolari). Compania este unul dintre liderii mondiali de piata in producerea de polietilena, polipropilena, glicoli, metanol si ingrasaminte, fiind al patrulea producator de polimeri la nivel mondial. SABIC detine rezultate clare care atesta excelenta operatiunilor sale din punct de vedere al sigurantei, sanatatii si protejarii mediului, in toate unitatile sale de productie, din intreaga lume.