Taiwanul încearcă să formeze o alianţă democratică solidă cu Uniunea Europeană, a declarat preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen într-o întâlnire cu o delegaţie a Parlamentului European aflată în vizită la Taipei, informează DPA, preluat de Agerpres.

''Taiwanul caută să consolideze schimburile comerciale şi economice bilaterale, să sporească securitatea lanţului de furnizare şi să accelereze progresele pe baza acordului de investiţii bilaterale UE-Taiwan'', le-a transmis Tsai Ing-wen celor şapte membri ai Comisiei de comerţ internaţional a Parlamentului European (INTA) sosiţi în vizită în insulă.

Ea a adăugat că Taiwanul şi Uniunea Europeană sunt parteneri comerciali importanţi, în 2021 comerţul bilateral crescând cu 32%, în pofida pandemiei de COVID-19.

De asemenea, preşedinta taiwaneză a salutat cele peste 10 rezoluţii în sprijinul Taiwanului adoptate în acest an de Parlamentul European.

''Lumea de astăzi cunoaşte o ascensiune a autoritarismului. Taiwanului doreşte şi poate să consolideze parteneriatele democratice la nivel global'', a spus preşedinta taiwaneză.

În timpul întâlnirii, vicepreşedinta INTA Anna-Michelle Asimakopoulou a subliniat că parteneriatul dintre UE şi Taiwan a fost construit pe un fundament solid al valorilor comune, printre care democraţia, libertatea şi drepturile omului.

Ea a salutat măsurile şi reacţia responsabilă ale Taiwanului la agresiunea neprovocată din partea Chinei.

Tensiunile în Strâmtoarea Taiwan au atins în august nivelul lor maxim din ultimele decenii. China a recurs la o demonstraţie de forţă fără precedent ca represalii la o vizită la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi.

Timp de o săptămână, China a trimis avioane de vânătoare, rachete şi nave militare în apropiere de Taiwan. Autorităţile de la Taipei au apreciat că aceste exerciţii militare ar constitui o repetiţie generală pentru invazie. Presiunea asupra Taiwanului s-a accentuat după venirea lui Xi Jinping la putere la Beijing, în urmă cu zece ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri