Argentinianul Lionel Messi este în vârful lumii după ce el și echipa de fotbal a Argentinei au cucerit Cupa Mondială în ediția din acest an a turneului final ce a avut loc în Qatar. Cu un rol important pe întreaga durată a turneului - fiind singurul jucător din istorie care a reușit să marcheze în toate fazele competiției - Messi a fost primit ca un erou la el acasă, iar Banca Centrală i-ar putea pregăti o surpriză, notează SportBible.com.

Elogiile se adună, în continuare, pentru Lionel Messi. Deja o legendă a formației Argentinei, atacantul în vârstă de 35 de ani a reușit să ridice deasupra capului trofeul Cupei Mondiale la ediția din acest an care va fi și ultima pentru jucătorul care este legitimat la clubul PSG din Franța. După ce a spulberat 10 recorduri în ediția de Cupă Mondială din Qatar, a bifat două recorduri certificate de Guinness World Records și a doborât și recordul de aprecieri la o postare pe Instagram, Messi ar putea să apară și pe bancnote.

Aceasta ar fi una dintre propunerile de design pentru bancnota comemorativă cu Messi și echipa Argentinei, via Twitter

Totul a pornit, inițial, ca o glumă printre membrii Băncii Centrale din Argentina, dar Eduardo Hecker și Lisandro Cleri, unul dintre directori, au luat propunerea în serios și consideră că o astfel de decizie ar „ajuta la ridicarea stării de spirit colective în Argentina,” conform publicației locale El Financiero. Astfel, au apărut deja pe internet modele ale bancnotei de 1.000 de pesos cu înfățișarea lui Messi, respectiv întreaga echipă pe spate. Se pare că ar fi luată în considerare și afișarea imaginii selecționerului echipei, Lionel Scaloni, pe spatele bancnotei speciale.

Dacă, într-adevăr, Banca Centrală a Argentinei va decide să scoată o bancnotă specială pentru a marca cel de-al treilea titlu mondial câștigat de echipa masculină de fotbal al Argentinei, aceasta nu ar fi o premieră. În 1978, după ce Argentina a câștigat pentru prima oară titlul mondial, argentinienii au putut să cumpere niște monede comemorative. Argentina a devenit campioana lumii și în 1986, pe vremea când Diego Maradona făcea parte din primul 11 al echipei alb-albastre, paralelele între el și Messi înmulțindu-se după ce fostul jucător al Barcelonei și-a trecut în „colecție” și ultimul titlu important care-i lipsea. Anterior, în 2021, cu Messi în echipă, Argentina a câștigat Copa America.

Messi a fost recompensat cu cel mai important premiu sportiv din Argentina

La a 69-a ediţie a premiilor Olimpia, celebrată la Buenos Aires, Messi a primit premiul pentru cel mai bun sportiv al anului 2022. Messi, 35 ani, care nu a participat la gală şi se odihneşte la Rosario alături de familie, a mai câştigat acest premiu în 2011 şi 2021. Căpitanul albiceleste a obţinut şi Olimpia de Plata la categoria fotbal, la care au fost nominalizaţi şi coechipierii săi Julian Alvarez şi Enzo Fernandez, notează Agerpres.

Pe lângă cele şapte Baloane de Aur câştigate, Messi a fost proclamat de două ori cel mai bun jucător al Cupei Mondiale, în 2014, când Argentina a pierdut finala cu Germania şi în 2022, când echipa Albiceleste a cucerit al treilea său titlu mondial. După ce a cucerit Copa America 2021 şi Finalissima 2022, meciul contra Italiei, campioana Europei, Messi a obţinut duminică unicul trofeu care îi lipsea din palmares, Cupa Mondială.

La nivel de club, Messi a cucerit numeroase trofee cu Barcelona şi PSG, printre care 11 titluri de campion, şapte cupe, de patru ori Liga Campionilor, de trei ori Supercupa Europei şi de două ori Campionatul Mondial al Cluburilor.

Sursa foto: A.PAES / Shutterstock.com, Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri