UE ar putea interzice articolele de tip mostră din hoteluri, care conțin șampon, gel de duș și cremă de corp. Însă nu conținutul din acestea este problematic, ci recipientele care sunt din plastic.

Propunerea Uniunii Europene de a elimina recipientele puse la dispoziție oaspeților care se cazează în hoteluri face parte din European Green Deal, pactul prin care UE vrea să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030, notează Euronews.

În Europa, fiecare persoană generează, în medie, aproape 180 kg de deșeuri provenite de la ambalaje în fiecare an. Ambalajul este „unul dintre principalii vinovați”, spun reprezentanții UE, și provine în proporție de 40% din materialele plastice și 50% din hârtie utilizată.

Comisia Europeană atrage atenția și spune că dacă nu se iau măsuri, deșeurile provenite de la ambalaje din plastic ar putea crește cu 46% până în 2030.

Citește și: Reguli noi de la UE pentru producătorii de baterii. Cum vor deveni acestea mai ecologice și mai ușor de înlocuit

Ce ambalaje vrea să interzică UE?

Revizuirea propusă la legislației UE privind deșeurile provenite la ambalaje are drept țintă să facă toate ambalajele reutilizabile sau reciclabile până în 2030. De asemenea, Comisia Europeană urmărește să scape de ambalajele inutile, să sprijine reciclarea și să clarifice utilizarea și eliminarea adecvată a materialelor plastice biodegradabile.

Conform noii legi, anumite forme de ambalare ar fi interzise, inclusiv ambalajele de unică folosință pentru alimente și băuturi atunci când sunt consumate în restaurante și cafenele, ambalaje de unică folosință pentru fructe și legume și sticle micuțe de șampon, gel de duș sau cremă de corp pe le care le regăsim în hoteluri.

Va exista, însă, opțiunea ambalajelor reutilizabile în restaurantele și cafenelele de o anumită dimensiune.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri