Grupul bursier Euronext, parte a operatorului bursier NYSE-Euronext, a raportat o scadere cu 4,4% a profitului net inregistrat in primul trimestru al 2007, provocata de vanzarea diviziei sale LCH.Clearnet, ceea ce a afectat cresterea veniturilor, informeaza NewsIn.

Euronext, care a acceptat in decembrie 2006 sa fuzioneze cu NYSE Group, operator al bursei NewYork Stock Exchange, dand astfel nastere primei retele bursiere transatlantice, a anuntat marti ca in primul trimestru al 2007 a inregistrat un profit net de 99,4 milioane euro (134 milioane dolari), sub nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent, de 104 milioane euro.

Compania a precizat ca nivelul crescut al activitatii de tranzactionare in numerar si pe pietele de derivative a generat venituri mai mari in primele trei luni ale anului.

Oficialii Euronext declarasera in urma cu o saptamana ca vanzarile au crescut cu 15,6%, pana la 310,1 milioane euro. Excluzand dobanzile, taxele si amortizarile, Euronext a precizat ca a inregistrat un profit de 144,6 milioane euro, in crestere cu 31,7% fata de anul trecut.

Profitul net a fost insa mai scazut din cauza modificarilor modalitatilor de calcul contabil legate de vanzarea casei de compensatii proprii, LCH.Clearnet, au mai precizat oficialii Euronext.

Euronext, care este operatorul burselor din Paris, Amsterdam, Bruxelles si Lisabona, precum si platforma de derivative Euronext.Liffe, nu va mai raporta date trimestriale, acest anunta fiind ultimul in acest sens, a anuntat o purtatoare de cuvant a grupului bursier.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Politia Romana primeste finantare de la Philip Morris International