Contextul economic marcat de creșterea puternică a inflației și fluctuațiile semnificative de pe piața de capital s-a răsfrânt și asupra bogaților lumii. Ca grup, miliardarii lumii au pierdut în total peste 1,9 trilioane de dolari anul acesta. Însă, nu toți au avut de suferit, iar mai jos puteți vedea top 5 miliardari in funcție de câștigurile din 2022, conform Forbes.com.

Cei top 5 miliardari, în funcție de banii câștigați în 2022, au o avere totală estimată la peste 200 de miliarde de dolari, cu 93 de miliarde de dolari mai mult decât la începutul anului. Toți 5 sunt din Asia.

Cei 5 miliardari care au reușit să câștige cei mai mulți bani anul acesta sunt:

  1. Gautam Adani(India, fondatorul grupului industrial Adani) - avere estimată la 133,9 miliarde de dolari, dintre care 55,1 miliarde de dolari câștigați în 2022.
  2. Low Tuck Kwong(Indonesia, fondatorul companiei miniere Bayan Resources) - avere estimată la 18,6 miliarde de dolari, dintre care 16 miliarde de dolari câștigați în 2022.
  3. Colin Zheng Haung(China, fondatorul companiei de e-commerce Pinduoduo) - avere estimată la 31,6 miliarde de dolari, dintre care 11,1 miliarde de dolari câștigați în 2022
  4. Wu Yiling(China, fondator al companiei farmaceutice Shijiazhuang Yiling Pharmaceutical) - avere estimată la 6,8 miliarde de dolari, dintre care 4,1 miliarde de dolari obținuți în acest an. O parte însemnată a creșterii este pusă pe seama unui remediu pe bază de plante folosit împotriva infecțiilor cu COVID-19,
  5. Ravi Jaipuria(India, președintele grupului RJ Corp, cu afaceri în zona de retail) - avere estimată la 9,3 miliarde de dolari, dintre care 3,9 miliarde de dolari obținuți în 2022.

Schimbări importante au fost în 2022 și în ceea ce privește podiumul celor mai bogați oameni din lume. Elon Musk a pierdut prima poziție, fiind detronat de către Bernard Arnault, CEO-ul grupului LVMH, deținător al mai multor branduri de lux, printre care și Luis Vuitton. Conform sursei citate, averea estimată a lui Arnault se ridică la 176,6 miliarde de dolari, în timp ce a lui Elon Musk este estimată la 146,5 miliarde de dolari.

Sursa foto: Motortion Films / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri