China va pune capăt pe 8 ianuarie carantinei obligatorii la sosirea în ţară, ultima restricţie majoră din cadrul strictei sale politici sanitare denumite "zero COVID", care a izolat timp de aproape trei ani acest stat asiatic de restul lumii, informează AFP, citată de Agerpres.

Noua decizie intervine într-o perioadă în care China se confruntă însă cu o creştere bruscă a numărului de infectări după renunţarea la majoritatea restricţiilor sanitare la începutul acestei luni.

Începând din ianuarie, doar un test COVID-19 cu rezultat negativ, realizat înainte cu cel mult 48 de ore, va mai fi cerut pentru a permite accesul pe teritoriul chinez, a precizat într-un aviz Comisia Naţională pentru Sănătate, o instituţie care deţine statutul unui minister al Sănătăţii.

China este singura mare economie a lumii care continua să impună la sosirea pe teritoriul său perioade de carantină ce afectau turismul, deşi durata acestora a fost redusă în ultimele luni.

În prezent, carantina constă în doar cinci zile petrecute la hotel, urmate de trei zile de monitorizare la domiciliu.

Comisia Naţională pentru Sănătate a declarat că nu mai consideră COVID-19 ca o "pneumonie", ci ca pe o maladie "contagioasă" mai puţin periculoasă. Astfel, potrivit autorităţilor chineze, această nouă clasificare sanitară nu mai justifică măsurile de carantină.

Comisia Naţională pentru Sănătate a evocat de altfel şi o reluare progresivă a călătoriilor în străinătate pentru cetăţenii chinezi, fără să prezinte însă un calendar al acestei măsuri. Doar deplasările din motive urgente erau până acum permise.

Graniţele ţării au rămas aproape complet închise pentru cetăţenii străini începând din 2020.

China a încetat de aproape trei ani să mai emită vize turistice, în timp ce legăturile aeriene internaţionale au fost puternic reduse.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri