Deutsche Bank este interesata de achizitii in sectorul bancar de retail si in gestionarea averilor insa nu are deocamdata o tinta, a declarat directorul executiv al celei mai mari banci germane listate, informeaza NewsIn. "Nu vad nicio banca potrivita pentru portofoliul nostru", a declarat Josef Ackermann. Acesta a adaugat ca Deutsche Bank prefera cresterea organica, combinata cu achizitii complementare unei mari fuziuni.

Speculatiile referitoare la mari fuziuni bancare in Europa s-au intensificat in ultimele saptamani, alimentate de lupta pentru preluarea bancii olandeze ABN Amro si de anuntul de saptamana aceasta a Unicredit, ca va cumpara o alta banca din Italia, Capitalia.

Ackermann a mai spus ca exista multi parteneri potentiali care ar putea fi interesati de o colaborare cu Deutsche Bank, dar ca aceasta se concentreaza pe cresterea pretului actiunilor mai mult decat pe capitalizarea de piata.

Achizitiile de amploare in sectorul bancar de investitii sau in administrarea activelor nu ar ajuta Deutsche Bank, deoarece banca se afla deja intre cele mai mari companii de pe piata in aceste domenii.