Prezervativele sunt disponibile gratuit în farmaciile din Franţa pentru orice persoană de 25 de ani sau sub această vârstă, o iniţiativă descrisă de guvernul preşedintelui Emmanuel Macron drept o măsură de prevenţie pentru reducerea sarcinilor nedorite şi a bolilor cu transmitere sexuală.

Schema, care a intrat în vigoare duminică, a fost anunţată de preşedintele Macron la începutul lunii decembrie. Iniţial, aceasta se adresa doar persoanelor cu vârste între 18 şi 25 de ani, însă programul a fost ulterior extins, după critici conform cărora minorii nu erau incluşi, scrie Agerpres.ro.

De un an, pilula anticoncepţională şi alte contraceptive precum dispozitivele intrauterine de tip sterilet sunt gratuite în Franţa pentru femeile cu vârste sub 25 de ani. Anterior, doar fetele sub 18 ani erau eligibile pentru a primi gratuit anticoncepţionale.

La anunţarea iniţiativei privind prezervativele, Macron a subliniat necesitatea abordării problemei sănătăţii sexuale a tinerilor. Franţa nu se descurcă prea bine în ceea ce priveşte educaţia sexuală, a spus Macron la acea vreme.

"Realitatea este foarte, foarte departe de teorie. Trebuie să ne pregătim profesorii mai bine în acest domeniu, trebuie să-i sensibilizăm din nou", a spus şeful statului, confom presei locale.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri