Șeful serviciilor militare ucrainene de informaţii, Kirilo Budanov, a declarat că președintele rus este pe moarte, conform datelor obținute de agenții săi.

Budanov a făcut afirmația într-un interviu acordat ABC News. Potrivit șefului serviciilor militare de informații de la Kiev, Putin suferă de o boală în fază terminală ”de foarte multă vreme”. Ar fi vorba despre cancer, susține Budanov, care afirmă că are informația ”din surse apropiate de Putin”.

Întrebat când va muri liderul de la Kremlin, șeful serviciului de informații din ministerul ucrainean al Apărării a răspuns „Cred că foarte repede. Eu așa sper”. Budanov a declarat însă că războiul din Ucraina ar trebui terminat înainte de moartea lui Putin.

În opinia sa, dacă liderul de la Kremlin dispare, va urma doar un transfer de putere. Oficialul de la Kiev a mai spus și că Ucraina va lovi tot mai în profunzime în teritoriul Rusiei în următoarea perioadă.

Budanov a mai vorbit și în mai 2022 despre o presupusă boală a lui Putin. Acesta este într-o „stare psihologică și fizică foarte proastă și este foarte bolnav”, spunea el atunci. Zvonurile despre starea precară de sănătate a lui Putin care au circulat în ultima perioadă nu au fost confirmate, însă.

Pe de altă parte, expertul Christo Grozev susține că nu contează cât de bolnav e cu adevărat Putin, ci cât de bolnav îl crede anturajul său. Tocmai acest lucru ar face neplauzibilă folosirea armelor nucleare.

"Cred că acest aspect - acela că persoanele din anturajul său cred că nu este sănătos - diminuează riscul ca ei să-i asculte ordinele", a arătat Grozev conform aceleiași surse.

Din același motiv este puțin probabil ca cineva să apese butonul de declanțare a armei nucleare, adăugând la acest fapt că nimeni nu-i poate garanta respectivei persoane că, odată Putin dispărut, ar putea fi protejat de un eventual proces de tipul celui de la Nürnberg, a concluzionat acesta.

Sursa foto: Shag 7799 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri