Un soldat a fost ucis şi altul rănit într-un schimb de focuri vineri la cazarma unui aerodrom din oraşul austriac Wiener Neustadt, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, citat de Reuters, transmite Agerpres.

Un incident rar, dar regretabil a avut loc în Austria. Conform declarațiilor ce vin din partea Ministerului Apărării austriac, o discuție în contradictoriu în care au fost implicați un soldat și superiorul său s-a încheiat în mod tragic.

"În cazarma aerodromului din Wener Neustadt, soldatul de gardă a fost ucis şi un alt soldat rănit într-un schimb de focuri cu puţin înainte de ora 7.00 astăzi", a postat pe Twitter purtătorul de cuvânt al ministerului, Michael Bauer.

Agenţia de presă austriacă APA a raportat că soldatul în serviciul de pază a deschis focul în timp ce ar fi avut loc o ceartă şi că el a fost apoi împuşcat de ofiţerul militar de rang superior. Este vorba de un sergent de la unitate, care a fost la rândul său rănit, dar viața nu îi este pusă în pericol. Identitatea persoanei decedate, un tânăr în vârstă de doar 20 de ani, nu a fost dată publicității.

Acest incident vine la câteva luni după ce, tot în Austria, un instructor ce se ocupa cu siguranța armelor și minuțiilor, dar și cu antrenamentul polițiștilor, a împușcat accidental un agent care a murit. Acel incident s-a petrecut în timpul unor trageri de antrenament.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri