Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a anuntat astazi ca faimoasele taxiuri galbene ale orasului vor fi inlocuite pana in 2012 de masini hibride (care functioneaza pe baza de combustibil si electricitate), care vor avea culoarea verde potrivit presei internationale.

New York se poate mandri deja cu 375 de taxiuri hibride din cele 13.000 de taxiuri care circula prin oras, urmand ca numarul acestora sa creasca pana in octombrie 2008 la aproximativ 1.000 de masini, a mai spus primarul Bloomberg.

Decizia face parte dintr-un program de reducere a emisiilor de carbon, tinta fiind o reducere de 30% pana in 2030. “Va fi cea mai mare si mai ecologica flota de taxiuri de pe planeta”, a spus Bloomberg, adaugand ca desi costurile de achizitionare si intretinere a unui automobil hibrid sunt mai mari decat in cazul unui automobil pe benzina, efortul este justificat deoarece inlocuirea celor 13.000 de masini echivaleaza cu retragerea din circulatie a peste 30.000 de automobile cu un grad ridicat de poluare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Primăria Romei va amenda cu până la 500 euro pe cei care aruncă măşti pe stradă
Setari Cookie-uri