Citigroup, pe cale sa recunoasca o eroare in managementul riscului

Citigroup, cea mai mare companie de servicii financiare din lume, este gata sa ajunga la un acord cu Autoritatea britanica de reglementare a Serviciilor Financiare (FSA) in privinta acuzatiilor de manipulare a pietei europene de obligatiuni, informeaza Mediafax.
Potrivit publicatiei Sunday Telegraph, Citigroup ar fi pregatita sa recunoasca "erori in managementul riscului", daca FSA renunta la investigatia privind comportamentul incorect pe piata.

In data de 2 august 2004, Citigroup a vandut obligatiuni guvernamentale denominate in euro, in valoare de peste 12 miliarde de euro (15,54 miliarde de dolari), pentru a recumpara apoi titluri de peste 4 miliarde de euro, in decurs de numai cateva minute. Gestul companiei a provocat variatii mari de pret si consternare in randul brokerilor, desi, au precizat oficialii, nu a fost incalcata nici o regula.

Tranzactia este investigata de procuratura germana, precum si de alte institutii europene din domeniu, pe langa FSA. In conditiile date, FSA poate amenda compania, fara ca reputatia Citigroup sa fie afectata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri