În fiecare an, autoritățile din SUA publică o listă cu cele mai ciudate lucruri confiscate de pe aeroporturile din întreaga țară. Administrația pentru Securitatea Transporturilor (TSA) arată cum americanii au încercat să păcălească sistemul, venind la bord cu diferite tipuri de arme, grenade, dar și droguri.

Iată cele mai bizare descoperiri realizate de reprezentanții de la securitatea aeroportuară:

10. Bani îndesați în cârje

Cârjele folosite în mod normal de persoanele care au dificultăți la nivel de deplasare au fost „locul” perfect pentru a ascunde bani. Un american a încercat să iasă ilegal cu cu bani din țară, însă a fost prins chiar de către polițiștii de frontieră din aeroport, scrie Euronews.com.

9. O grenadă

Nu mică le-a fost uimirea polițiștilor de frontieră când au găsit îndesată în bagaj o grenadă care s-a dovedit a fi inertă.

8. Tije electrice cu tensiune

Mai multe tije electrice de mână, cu tensiune joasă, ce sunt folosite în general de fermierii care au vite, au fost găsite în bagajul unui american. Acesta le pusese alături de chitara de mână pe care o transporta în spate. Într-un comunicat de presă, TSA a spus că nu ar fi avut nicio problemă dacă articolele ar fi fost ambalate într-un bagaj de cală și nu în cel de mână.

Citește și: Ce încape într-o valiză: Angajații dintr-un aeroport au găsit o pisică la verificările cu raze X

7. Armă ascunsă în PlayStations

Ofițerii de la aeroport au găsit în bagajul unui pasager tot o armă, dar de această dată ascunsă într-un PlayStation.

6. Droguri în elastice de păr

„Acesta nu este cel mai bun mod de a-ți prinde părul”, au transmis cei de la Administrația pentru Securitatea Transporturilor, ca un mesaj de atenționare după ce au găsit droguri ascunse în elasticele de păr ale unei pasagere.

5. Cuțit în laptop

Un cuțit a fost descoperit în carcasa unui laptop.

Citește și: Două femei, arestate în aeroport pentru că aveau în bagaj peste 100 de animale vii, inclusiv șerpi și cameleoni

4. Pistol într-un dispozitiv medical pentru braț

Autoritățile au descoperit în un pistol într-un suport medical de fixare a brațului, folosit în general de persoanele care au suferit luxații sau fracturi la braț. Bărbatul prins în fapt susține că a uitat să scoată arma de acolo, înainte de a trece de bariera de securitate de pe Aeroportul Internațional Frederick Douglass Greater Rochester din New York.

3. Armă în borcanul cu unt de arahide

Ofițerii au descoperit o armă demontată, învelită în plastic și ascunsă într-un borcan plin cu unt de arahide.

2. Pistol îndesat într-un pui crud

Un pistol a fost îndesat de un pasager într-un pui crud. Da, ați citit bine. Descoperirea a fost făcută pe 7 noiembrie la Aeroportul Internațional Fort Lauderdale-Hollywood din Florida.

1. Fentanil în ambalaje de bomboane Skittles

Ofițerii TSA au confiscat aproximativ 12.000 de pastile de fentanil de la un suspect care le-ar fi ascuns în cutii și pungi de bomboane în timp ce trecea prin Aeroportul Internațional Los Angeles, potrivit Departamentului Sheriff-ului LA.

Sursa foto: Facebook/ Transportation Security Administration - TSA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri