Rusia şi Ucraina negociază un amplu schimb de prizonieri de război, care ar putea cuprinde în total circa 1.000 de militari, dintre care 800 sunt ucraineni, a anunţat luni Ombudsmanul turc, Seref Malkoc, citat de Reuters, transmite Agerpres.

Comisarul rus pentru drepturile omului, Tatiana Moskalkova, şi omologul ei ucrainean, Dmitro Lubineţ, s-au întâlnit săptămâna trecută în marja unei conferinţe a Ombudsmanilor desfăşurată la Ankara.

''Ombudsmanul ucrainean a transmis Rusiei o listă cu 800 de persoane şi Ombudsmanul rus a dat o listă cu 200 de persoane'' care ar putea fi eliberate în cadrul unui nou schimb de prizonieri, a declarat Seref Malkoc la o conferinţă de presă.

Acesta din urmă a mai spus că, la o întâlnire la care a participat şi el, oficialii rus şi ucrainean au făcut schimbul de liste cu prizonierii a căror eliberare doresc să o obţină.

Turcia este pregătită să ofere un ''coridor umanitar'' la Istanbul pentru orice astfel de schimb de prizonieri, a asigurat Ombudsmanul turc.

Preşedinţii Rusiei şi Turciei, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan, au avut luni o convorbire telefonică în care au discutat, printre altele, despre un schimb de prizonieri între Moscova şi Kiev, în special al celor răniţi în Ucraina, a anunţat Kremlinul.

De la începerea conflictului declanşat de Rusia în februarie anul trecut, cele două părţi au efectuat mai multe schimburi de prizonieri, ultimul datând din 8 ianuarie, când au fost eliberaţi câte 50 de militari ruşi şi ucraineni.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri