Rusia a anunţat că va face "schimbări majore" în privinţa forţelor sale armate în perioada 2023-2026, angajându-se să-şi revizuiască structura militară, după lunile de eşecuri înregistrare pe câmpurile de luptă din Ucraina.

Pe lângă reformele administrative, Ministerul rus al Apărării a afirmat că va întări capabilităţile de luptă ale forţelor sale navale, aerospaţiale şi de rachete strategice.

"Doar prin întărirea componentelor structurale cheie ale Forţelor armate este posibil să garantăm securitatea militară a statului şi să apărăm noile entităţi şi facilităţile critice ale Federaţiei Ruse", a spus ministrul apărării, Serghei Şoigu.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a explicat că aceste schimbări au devenit necesare ca urmare a "războiului prin procură" desfăşurat în Ucraina de Occident, care trimite armament din ce în ce mai puternic în Ucraina pentru a o ajuta să reziste forţelor ruse.

1,5 milioane de ruși ar putea fi luați la oaste

În decembrie, Ministerul rus al Apărării, criticat în ţară pentru ineficienţa eforturilor sale de a prelua controlul asupra unor importante teritorii din Ucraina, s-a angajat să crească efectivele personalului militar la 1,5 milioane de oameni.

Conducerea ministerului a suferit numeroase schimbări în cele 11 luni de la lansarea a ceea ce Moscova numeşte "operaţiune militară specială" şi în care forţele ruse au cucerit iniţial zone importante din sudul şi estul Ucrainei, pentru a înregistra însă ulterior o serie de înfrângeri şi retrageri dureroase, notează Reuters.

Statistic: Number of military conscripts in Russia from 2012 to 2022, by draft (in 1,000s) | Statista
Find more statistics at Statista

Săptămâna trecută, Serghei Şoigu l-a numit în fruntea campaniei din Ucraina pe generalul de armată Valeri Gherasimov, şeful Statului major general. Vineri, Ministerul apărării a afirmat că a preluat controlul la Soledar, mic oraş din regiunea ucraineană Doneţk cunoscut pentru minele sale de sare şi care era vizat de câteva săptămâni de forţele ruse.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri