Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a comparat politica externă a Occidentului în ce privește Rusia cu soluția finală adoptată de Adolf Hitler împotriva evreilor.

Comentariile acestuia vin pe fondul unui scandal declanșat de același Serghei Lavrov anul trecut, când a declarat că Adolf Hitler are sânge de evreu, afirmație pentru care Vladimir Putin însuși a trebuit să-și ceară scuze, conform Kiev Independent.

"Așa cum Napoleon a mobilizat, practic, aproape întreaga Europă împotriva Imperiului rus, așa cum Hitler a mobilizat și capturat majoritatea țărilor Europei pentru a le trimite împotriva Uniunii Sovietice, tot așa în acest moment Statele Unite au organizat o coaliție în același scop", a afirmat Lavrov.

De asemenea, acesta a reafirmat o idee pe care a mai expus-o cu varii ocazii, mai precis cea conform căreia țările occidentale folosesc Ucraina pentru a purta un "război prin proxy" împotriva Rusiei.

"Misiunea e aceeași: soluția finală la 'problema rusească'. Tot așa cum Hitler a dorit să rezolve odată pentru totdeauna problema evreiască", a mai spus Lavrov.

Separat de acest subiect, ministrul de Externe rus a mai afirmat faptul că Moscova va fi obligată să ia măsuri la graniţa sa dacă Finlanda va adera la alianţa militară NATO.

Totodată, acesta a mai spus că Statele Unite au întrerupt discuţiile cu Rusia privind dialogul strategic şi că relaţiile dintre Washington şi Moscova nu vor mai fi la fel ca înainte.

Ministrul rus de externe a declarat și faptul că ''într-o zi acest război se va încheia'' şi că Rusia ''îşi va apăra adevărul''. ''Dar, pentru moment, nu-mi pot imagina cum vom trăi după aceea; totul va depinde de concluziile pe care le va trage Europa'', a adăugat el.

Politicianul rus a mai afirmat de asemenea în trecut faptul că reluarea dialogului cu Kievul ar presupune recunoaşterea de către Ucraina a anexării de către Rusia a celor patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

Nu în ultimul rând, Serghei Lavrov, a salutat exerciţiile militare comune între Moscova şi Beijing ca fiind o consolidare a noului parteneriat strategic dintre cele două ţări.

Sursa foto: Shutterstock / Anatolii Trofimov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri