Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, a avertizat Occidentul cu privire la trimiterea de armament greu şi de sisteme ofensive în Ucraina, deoarece înfrângerea unei puteri nucleare precum Federaţia Rusă într-un război convenţional ar putea provoca izbucnirea unui conflict nuclear.

''Mâine, la baza Ramstein a NATO, marii lideri militari vor discuta noi tactici şi strategii, precum furnizarea către Ucraina de noi arme grele şi sisteme ofensive. Şi acest lucru se va întâmpla imediat după Forumul (Economic Mondial) de la Davos, unde petrecăreţi retardaţi au repetat ca o placă stricată: pentru a obţine pacea, Rusia trebuie să piardă. (...) Şi niciunuia dintre mizerabilii ăştia nu-i trece prin cap să tragă din aceasta următoarea concluzie elementară: înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convenţional poate provoca izbucnirea unui război nuclear'', a scris Medvedev pe canalul său Telegram.

Într-un nou atac la adresa Occidentului, Medvedev susţine că ''puterile nucleare nu pierd marile conflicte de care depinde soarta lor''.

''Dar asta ar trebui să fie evident pentru toată lumea. Inclusiv pentru un politician occidental cu măcar o urmă rămasă de inteligenţă'', a insistat Medvedev, care a fost preşedinte al Federaţiei Ruse între 2008-2012.

Medvedev, 57 de ani, a făcut aceste declaraţii în ajunul reuniunii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, la baza aeriană americană de la Ramstein, din Germania, unde partenerii Kievului preconizează să anunţe un nou ajutor militar important care ar urma să includă mai multe arme şi muniţii, vehicule blindate şi, după cum speră preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, tancuri moderne.

Statistic: Estimated number of nuclear warheads per country in each year from 1945 to 2022 | Statista
Find more statistics at Statista

Reuters aminteşte că Rusia şi SUA, de departe cele mai importante puteri nucleare, deţin circa 90% din focoasele nucleare la nivel mondial. Rusia deţine 5.977 de focoase nucleare, în timp ce SUA au 5.428, China - 350, Franţa - 290 şi Regatul Unit dispune de 225 de focoase nucleare, potrivit Federaţiei oamenilor de ştiinţă americani.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri