Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Turk, a cerut vineri aproape o jumătate de miliard de dolari pentru oficiul său în 2023, pentru a "aduce la viaţă drepturile omului în toate regiunile lumii", relatează AFP, conform Agerpres.

"Fără drepturile omului, nu poate exista pace durabilă, nici dezvoltare durabilă, nici justiţie", a subliniat oficialul ONU în apelul anual pentru contribuţii voluntare din partea ţărilor şi a donatorilor privaţi. El a estimat că serviciile sale au nevoie de 452 de milioane de dolari în acest an.

Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului monitorizează ţările din întreaga lume, colectează date despre abuzuri, oferă sprijin societăţii civile şi oferă consiliere statelor, precum şi sprijin tehnic pentru implementarea de standarde mai bune în ce priveşte drepturile omului.

Anul trecut, donaţiile au totalizat 240,8 milioane de dolari, acoperind doar 60% din suma solicitată atunci. Mulţumind donatorilor, Volker Turk a subliniat vineri că fondurile lipsă au avut un impact asupra activităţii serviciilor sale, din ce în ce mai solicitate.

În 2022, au fost oferite "îndrumări esenţiale" în 50 de ţări, iar alte şase ţări au formulat cereri, "dar avem nevoie de mai mult sprijin financiar pentru a oferi acest ajutor", a menţionat oficialul ONU, fără a identifica respectivele state.

Dacă nu se obţin fonduri suplimentare, numărul ţărilor în care vor fi trimişi consilieri în 2023 va trebui redus de la 50 la 43, a avertizat el.

"Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de drepturile omului pentru a menţine stabilitatea în lume şi a furniza o foaie de parcurs către un viitor mai bun", a spus înaltul comisar al ONU. "Trebuie să insistăm asupra unei acţiuni, la nivel global şi naţional, care să abordeze inegalităţile, să consolideze protecţia socială şi să elimine discriminarea şi alte cauze fundamentale ale conflictelor, crizelor de mediu şi sărăciei", a mai spus Volker Turk.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri