Monopolul rus Gazprom si compania austriaca OMV au decis sa controleze impreuna centrul austriac de distributie a gazului pentru Europa de Est de la Baumgarten, din nordul Austriei, a anuntat purtatorul de cuvant al Gazprom, Serghei Kuprianov, citat de presa internationala.
Cu ocazia vizitei presedintelui rus Vladimir Putin in Austria, a fost semnat un memorandum in acest sens, de catre directorul Gazprom, Aleksei Miller, si cel al OMV, cel mai mare grup petrolier si din domeniul gazelor naturale din Europa Centrala, Wolfgang Ruttenstorfer, relateaza NewsIn.

"Gazprom are intentia sa participe la acest centru de distributie pentru Europa Centrala si de Est, care este in prezent controlat 100% de catre OMV", a subliniat Kuprianov. El nu a fost in masura sa precizeze ce participatie ar dori Gazprom sa obtina in acest proiect.

Centrul de la Baumgarten a permis distribuirea a 7,7 miliarde de metri cubi de gaz in 2006, potrivit lui Kuprianov.

Un purtator de cuvant al OMV a declarat ca volumul de gaz care tranziteaza prin acest centru se ridica la 1,3 miliarde de metri cubi pe luna.

"Depozitele OMV vor fi utilizate pentru a face fata unor eventuale situatii de urgenta aparute in tranzitul" gazului rus catre Europa, a adaugat purtatorul de cuvant rus.

Neintelegerile legate de pretul gazului dintre Rusia si fostele republici sovietice Ucraina si Belarus, care asigura tranzitul gazului rus catre Europa, au dus la aparitia unor probleme in aprovizionarea cu hidrocarburi a Europei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri