Cu ocazia vizitei presedintelui rus Vladimir Putin in Austria, a fost semnat un memorandum in acest sens, de catre directorul Gazprom, Aleksei Miller, si cel al OMV, cel mai mare grup petrolier si din domeniul gazelor naturale din Europa Centrala, Wolfgang Ruttenstorfer, relateaza NewsIn.

"Gazprom are intentia sa participe la acest centru de distributie pentru Europa Centrala si de Est, care este in prezent controlat 100% de catre OMV", a subliniat Kuprianov. El nu a fost in masura sa precizeze ce participatie ar dori Gazprom sa obtina in acest proiect.

Centrul de la Baumgarten a permis distribuirea a 7,7 miliarde de metri cubi de gaz in 2006, potrivit lui Kuprianov.

Citeste si:

Un purtator de cuvant al OMV a declarat ca volumul de gaz care tranziteaza prin acest centru se ridica la 1,3 miliarde de metri cubi pe luna.

"Depozitele OMV vor fi utilizate pentru a face fata unor eventuale situatii de urgenta aparute in tranzitul" gazului rus catre Europa, a adaugat purtatorul de cuvant rus.

Neintelegerile legate de pretul gazului dintre Rusia si fostele republici sovietice Ucraina si Belarus, care asigura tranzitul gazului rus catre Europa, au dus la aparitia unor probleme in aprovizionarea cu hidrocarburi a Europei.