Preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Viaceslav Volodin, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat duminica aceasta că livrările de armament ofensiv către Kiev care ameninţă teritoriile Rusiei vor duce la o catastrofă globală şi vor face imposibil de susţinut argumentele împotriva folosirii armelor de distrugere în masă.

Volodin a avertizat că sprijinul acordat Ucrainei de SUA şi de NATO conduce lumea către un "război îngrozitor".

"Dacă Washingtonul şi ţările NATO furnizează arme care vor fi folosite pentru a lovi oraşe civile (sic!) şi pentru a încerca să fie capturate teritorii de-ale noastre, aşa cum ameninţă, aceasta va conduce la măsuri de represalii cu folosirea armelor chiar mai puternice", a transmis Volodin pe aplicaţia Telegram, după cum notează Agerpres.

"Argumentele potrivit cărora puterile nucleare nu au folosit în trecut arme de distrugere în masă în conflicte locale sunt de nesusţinut. Pentru că aceste state nu s-au confruntat cu o situaţie în care le era ameninţată securitatea cetăţenilor lor şi integritatea teritorială a ţării", a susţinut Volodin.

În această săptămână, aliaţii occidentali au promis Ucrainei miliarde de dolari sub formă de armament, cu toate că nu au reuşit să convingă Berlinul să renunţe la opoziţia sa de a livra tancuri de luptă Leopard de fabricaţie germană.

De la începutul invaziei la 24 februarie 2022, Rusia a preluat controlul mai multor teritorii ale Ucrainei şi a declarat că nu le va returna niciodată. Kievul, în schimb, a anunţat că refacerea integrităţii teritoriale a Ucrainei nu este subiect de negocieri.

Comentariile lui Volodin intervin după o ameninţare similară făcută de Dmitri Medvedev, fost prim-ministru şi preşedinte al Rusiei.

Volodin, în vârstă de 58 de ani, este preşedinte al Dumei de Stat din 2016, el deţinând anterior un rol important în administraţia prezidenţială. Ca membru al Consiliului Securităţii Rusiei, Volodin are cu regularitate acces la preşedinte.

"Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală", a insistat el.

Sursa foto: Ministerul Rus al Apărării

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri