Ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat că Germania nu s-ar opune dacă Polonia doreşte să trimită Ucrainei tancuri Leopard 2 de fabricaţie germană.

Întrebată ce s-ar întâmpla dacă Polonia ar merge înainte şi ar trimite Ucrainei tancuri Leopard 2 fără aprobarea Germaniei, Baerbock a răspuns printr-un traducător:"Deocamdată întrebarea nu a fost pusă, dar dacă am fi întrebaţi, nu ne-am opune".

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat duminică că o decizie cu privire la livrarea de tancuri Ucrainei, indiferent care ar fi aceasta, va fi luată în curând. Într-un interviu acordat ARD TV, Pistorius a spus că Germania nu va adopta o decizie pripită deoarece guvernul are mulţi factori de luat în considerare, inclusiv consecinţele pe plan intern asupra securităţii populaţiei germane.

Tot în cursul zilei de duminică, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că aşteaptă "o declaraţie clară" din partea Berlinului care să autorizeze trimiterea de tancuri Leopard, pe care le produce, de către ţările care le au în dotare.

Polonia şi Finlanda s-au oferit să livreze Ucrainei tancuri Leopard pe care le deţin, dar au nevoie de aprobarea oficială a Germaniei.

Varşovia, care declară că este pregătită să livreze Kievului 14 astfel de tancuri, a anunţat că poartă discuţii cu aproximativ 15 ţări pe acest subiect. Dacă Berlinul refuză să livreze Kievului tancuri Leopard,"vom forma o mică coaliţie de ţări gata să doneze o parte din echipamentele lor moderne, tancurile lor moderne, unei Ucraine aflate în dificultate", a anunţat Morawiecki.

Sursa foto: DVIDS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri