Germania a primit cererea oficială a Poloniei de a reexporta tancuri Leopard 2 către Ucraina, a anunţat ministrul polonez al apărării, în timp ce Varşovia creşte presiunea asupra Berlinului pentru a-şi da aprobarea, informează Reuters.

Ucraina vrea Leopard 2 de fabricaţie germană, unul dintre tancurile occidentale utilizate pe scară largă, pentru a o ajuta să pătrundă prin liniile ruse şi recaptura teritoriul pierdut în urma invaziei din 2022.

Germania, a cărei aprobare este necesară pentru reexporturile de tancuri Leopard, ezită, temându-se că va determina Moscova să escaladeze conflictul.

"Germanii au primit deja cererea noastră pentru permisiunea de a transfera tancurile Leopard 2 în Ucraina", a scris Mariusz Blaszczak pe Twitter.

"De asemenea, fac apel către partea germană să se alăture coaliţiei ţărilor care sprijină Ucraina cu tancuri Leopard 2", a adăugat el. "Aceasta este cauza noastră comună, deoarece securitatea întregii Europe este în joc!", a mai scris el.

Berlinul a spus că este dispus să acţioneze rapid dacă există un consens între aceşti aliaţi.

Duminică, ministrul german de externe Annalena Baerbock a declaratBerlinul nu va sta în calea Poloniei dacă ar face cererea, în vreme ce luni, şeful politicii externe a Uniunii Europene Josep Borrell a dat de înțeles că Germania nu se opune exportului tancurilor.

Sursa foto: DVIDS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri