Guvernul norvegian ia în considerare posibilitatea trimiterii unor tancuri Leopard 2 de producţie germană către Ucraina, au transmis marţi seară ziarele Aftenposten şi Dagens Naeringsliv din Norvegia, potrivit Reuters.

Însă, potrivit unor surse anonime familiare cu discuţiile, încă nu a fost luată o decizie cu privire la trimiterea acestor tancuri grele de luptă, conform Agerpres.ro.

Norvegia, stat membru al NATO şi care are graniţă cu Rusia, ar putea livra patru sau opt dintre cele 36 de tancuri Leopard 2 pe care le are, conform Dagens Naeringsliv.

SUA şi Germania sunt pregătite să sprijine semnificativ efortul de război al Kievului prin livrarea de tancuri grele de luptă, au spus sursele. Decizia este condamnată de Moscova, care spune că este o "provocare flagrantă".

Washingtonul ar urma să anunţe miercuri că va primite tancuri de luptă M1 Abrams, iar Berlinul a decis să livreze tancuri Leopard 2, au spus sursele, o schimbare de politică despre care Kievul a precizat că îl va ajuta să schimbe cursul conflictului.

Sursa foto: DVIDS / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri