Sapte grupuri de asigurari au acceptat sa plateasca o suma suplimentara de doua miliarde dolari companiilor ce au construit cladirile World Trade Center, rezolvand astfel si ultimele cereri in acest sens, au anuntat o serie de responsabili ai statului New York, relateaza NewsIn.

Acest acord suplimentar de plata, ce va fi impartit intre Autoritatea Portuara a statului New York si a statului New Jersey, care detine terenul denumit Ground Zero si constructorul Larry Silverstein, care era proprietarul acestor cladiri atunci cand au fost distruse, incheie o disputa ce dureaza de mai bine de cinci ani intre Silvesrtein si companiile de asigurari.

Printre companiile de asigurari se numara Allianz, EmployersInsurance Co. of Wausau, Royal Indemnity Co., Swiss Re si afiliata sa Industrial Risk Insurers, The Travelers Cos. Inc.si Zurich Financial Services AG, reiese dintr-un comunicat emis de insarcinatul pentru asigurarile de stat Eric Dinallo si guvernatorul statului New York, Eliot Spitzer.

Responsabilii americana considera ca acest acord era ultimul obstacol in calea redezvoltarii zonei Ground Zero.

Neintelegerile legate de nivelul sumelor ce trebuie platite, impreuna cu intrebarile legate de design si securitate au incetinit procesul de reconstructie, despre care multi cred ca este foarte important pentru restabilirea rolului regiunii Manhattan ca centru economic al New York-ului.

Firma lui Silverstein, Silverstein Securities, a castigat prin procese suma de 4,68 miliarde dolari, ceea ce reprezinta doua treimi din ce ar fi sperat. Autoritatea Portuara a statului New York si Silvestein dezvolta impreuna zona in care s-au aflat cladirile World Trade Center.

Constructia unei noi cladiri, denumita Freedom Tower, considerata cea mai importanta parte a procesului de reconstructie, a fost reluata in aprilie 2006, dupa o perioada de intarziere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Rusia: Poluare gravă în Arctica
Setari Cookie-uri