Parlamentul European a aprobat simplificarea Politicii Agricole Comune

- Parlamentul European a aprobat propunerea Comisiei Europene de simplificare a Politicii Agricole Comune (PAC), prin organizarea comuna a pietelor agricole dar nu este de acord cu instituirea unui singur comitet de gestionare pentru toate sectoarele agricole, a informat Parlamentul European.

"Deputatii au convenit ca noul regulament ar trebui sa acorde Comisiei Europene prerogativele necesare pentru a adopta deciziile de gestionare a pietei agricole, de natura tehnica. Toate previziunile politice, insa, ar trebui sa fie adoptate in continuare de Consiliu, dupa consultarea cu Parlamentul European", se arata in comunicatul remis de Parlamentul European.

De asemenea, Parlamentul considera ca nu ar trebui sa introduca organizatii specifice de piata, pana la finalizarea reformelor politice in curs.

"Parlamentul estimeaza ca instituirea unui singur comitet de gestionare pentru toate sectoarele agricole, asa cum a sugerat Executivul, ar determina indoieli la capacitatea sa de a furniza expertiza de calitate. Ca atare, deputatii cer instituirea a patru comitete de gestionare, pentru carne, produse lactate, legume si cereale", se precizeaza in comunicat.

In termen de doi ani de la adoptarea acestui regulament, Comisia evalueaza experienta acumulata de comitetele de gestionare si grupurile de experti din sectoarele respective si prezinta Parlamentului European si Consiliului un raport pe aceasta tema, insotit de comentariile Statelor Membre.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri