Sinodul general al Bisericii Angliei a votat, în pofida diviziunilor, în favoarea binecuvântării cuplurilor de acelaşi sex, confirmând în acelaşi timp opoziţia sa faţă de oficierea căsătoriilor religioase pentru aceste cupluri, relatează AFP, citată de Agerpres.

După opt ore de dezbateri tensionate, care s-au desfăşurat pe parcursul a două zile, cei aproape 500 de membri ai acestui organism ales, responsabil cu deciziile asupra chestiunilor de doctrină, au votat cu o majoritate confortabilă - 250 pentru, 181 împotrivă şi 10 abţineri - pentru a permite cuplurilor de acelaşi sex să primească binecuvântarea bisericii.

Această decizie este rezultatul a şase ani de consultări, care au scos la lumină diviziunile profunde din cadrul Bisericii Anglicane şi din rândul celor 85 de milioane de credincioşi ai săi, asupra acestei chestiuni.

Dacă Biserica Angliei pare să aibă în general o atitudine mai liberală în ceea ce priveşte comunitatea LGBT+, acesta nu este cazul şi al altor biserici anglicane, mai ales în anumite ţări din Africa subsahariană, unde homosexualitatea este considerată încă o infracţiune.

Chiar şi în Anglia, propunerea înaintată sinodului a provocat critici puternice.

"Sinodul a ajuns acum la un rezultat. Recunosc că unii vor fi profund recunoscători, iar alţii vor fi răniţi", a declarat episcopul Londrei, Sarah Mullally, după anunţarea rezultatului votului.

"Arhiepiscopii şi eu sperăm că această dezbatere profundă şi atentă va marca un nou început pentru Biserică, în dorinţa noastră de a merge înainte ascultând unii pe alţii şi, mai ales, de Dumnezeu", a adăugat ea.

Moţiunea adoptată joi recunoaşte, de asemenea, "eşecul Bisericii de a primi persoanele LGBT+ şi prejudiciul pe care l-au suferit şi încă îl suferă persoanele LGBT+ în viaţa Bisericii".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri