Echipele de căutare și salvare prezente în Turcia și Siria continuă să scoate oameni de sub dărâmături, iar bilanțul este tot mai tragic, numărul celor care și-au pierdut viața în cutremurele de luni.

Peste 20.000 de persoane au murit în cutremurul violent care a zguduit luni sudul Turciei şi Siria, potrivit unor bilanţuri oficiale publicate joi seara, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit Autorităţii pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă (AFAD) din Turcia, 17.134 de trupuri neînsufleţite au fost scoase de sub dărâmături în această etapă, iar 3.162 în Siria, conform cifrelor oficiale, ceea ce creşte numărul total al deceselor la 20.296.

Comisarul european pentru ajutor umanitar s-a deplasat în Turcia

Comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor Janez Lenarcic a efectuat o vizită în oraşul turc Gaziantep, unul dintre cele mai afectate de cutremurele din această săptămână, potrivit agenției DPA.

În acelaşi timp, UE a oferit Siriei, care a cerut miercuri ajutor blocului comunitar, corturi, saci de dormit, saltele, paturi, alimente şi haine.

De asemenea, UE a disponibilizat anterior 3,5 miliarde de euro reprezentând finanţare de urgenţă pentru organizaţiile de ajutor care răspund nevoilor urgente din Siria, inclusiv de adăpost, apă şi canalizare.

O cerere din partea Programului Alimentar Mondial al ONU "va permite ca ajutor suplimentar din partea UE să fie canalizat", se menţionează într-un comunicat.

Turcia primeşte ajutor în valoare de 5 milioane de euro, între care 500 de unităţi temporare de cazare, 2.000 de corturi şi 10.500 de paturi, a precizat Comisia Europeană.

În plus, peste 1.650 de salvatori şi 104 câini de căutare au fost trimişi în Turcia din diferite ţări europene. Până în prezent aceste echipe de căutare au salvat 36 de oameni, a anunţat executivul UE.

Ajutor de 1,8 mld. dolari de la Banca Mondială

Banca Mondială a anunţat că va acorda un ajutor de 1,78 miliarde de dolari Turciei, după cutremurul violent care a zguduit luni sudul acestei ţări şi Siria şi în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 20.000 de persoane, relatează AFP.

"Acordăm o asistenţă imediată şi pregătim o evaluare rapidă a nevoilor urgente şi masive de pe teren. Acest lucru va ajuta la identificarea domeniilor prioritare pentru redresarea şi reconstrucţia ţării, pe măsură ce pregătim operaţiuni pentru a răspunde acestor nevoi", a indicat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, potrivit unui comunicat

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri