Cresterea economica a Japoniei si a tarilor din zona euro va depasi cresterea economica a SUA, pentru prima data in ultimii 16 ani, arata un studiu al Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare, citat de International Herald Tribune.
Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) a anuntat ca tendinta de incetinire in cresterea economica globala, fata de procentul de 3,2% inregistrat anul trecut, va fi amortizata de o expansiune puternica in economia Japoniei si a celor 13 state din zona euro. O alta contributie la ameliorarea situatiei economice globale va fi adusa de cresterea cererii in China si India.

Cele mai bogate 30 de tari din lume vor afisa o crestere economica de 2,7% in acest an, cu doua procente mai mare decat estimarile facute in luna noiembrie 2006. Pentru anul 2008, OECD prezice o crestere de 2,7%.

Pe de alta parte, cresterea economica a Statelor Unite va scadea pana la 2,1% anul acesta, fata de procentul de 3,3% inregistrat in 2006 si fata de cele 2,4 procente estimate in urma cu sase luni. Aceasta tendinta descendenta este cauzata de scaderea brusca a preturilor pe piata imobiliara.

Pe masura ce piata imobiliara se va echilibra, cresterea economica a SUA va atinge procentul de 2,5%, estimat pentru anul 2008, reluandu-si suprematia asupra cresterilor economice ale Japoniei si ale statelor din zona euro.

Cresterea cererii consumatorilor casnici, sustinuta in principal de scaderea somajului, a fost factorul principal care a dus la cresterea economica a statelor din zona euro. Germania si Italia se numara printre tarile cu o buna crestere economica, datorata in mare parte dezvoltarii exporturilor, in timp ce Franta inregistreaza o crestere economica mai modesta.

OECD a avertizat si asupra unei eventuale cresteri a inflatiei, cauzate de o marire a preturilor la alimentele, produse de larg consum si in transporturile de marfuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri