Poliţia turcă a reţinut 37 de utilizatori ai media sociale pentru materialele difuzate despre cutremurele de luni, care au devastat regiuni din Turcia şi Siria, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Cei reţinuţi au distribuit postări "cu scopul de a răspândi teamă şi panică în rândul populaţiei", a susţinut poliţia vineri, într-un mesaj în reţeaua Twitter.

Nu este clar la ce postări se referă anunţul. Zece dintre cei reţinuţi au fost arestaţi oficial. De asemenea, mai multe site-uri au fost închise, unul din motivele invocate de poliţişti fiind că operatorii încercau să exploateze dorinţa cetăţenilor de a ajuta şi să înşele donatorii.

O parte din presa tradiţională din Turcia este sub controlul puterii, iar în acest context mediile sociale sunt o resursă importantă de informaţii alternative, deşi acestea sunt de multe ori greu de verificat, arată dpa.

Specialiştii Bitdefender au identificat, imediat după cutremurele din Turcia şi Siria, campanii umanitare false create cu scopul de a păcăli donatorii interesaţi să ajute victimele.

Miercuri, serviciul Twitter a fost parţial blocat în Turcia, iar opoziţia a susţinut că guvernul încearcă astfel să înăbuşe criticile privind modul în care este gestionată criza de după seisme.

În provincia Hatay din sudul Turciei, una dintre cele mai grav afectate, localnicii au fost nevoiţi să se descurce singuri multă vreme. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a recunoscut că au fost probleme cu operaţiunile de salvare, însă i-a acuzat pe cei care au criticat întârzierea ajutoarelor că răspândesc minciuni.

Până vineri după-amiaza, numărul confirmat al deceselor provocate de cutremure ajunsese la 18.991 în Turcia şi 3.384 în Siria, iar în întreaga regiune au fost răniţi peste 75.000 de oameni.

Sursa foto: IGSU Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri