Viața își găsește loc și sub dărâmăturile lăsate în urmă de cutremurele de luni din Turcia și Siria, unde, într-un bilanț tragic în care zeci de mii de persoane și-au pierdut viața, doi bebeluși au avut șansa de a rezista sub ruine.

Un băiețel de doar 10 zile, pe nume Yagiz și mama lui, au fost scoși în viață de sub dărâmături, unde au stat timp de patru zile, îndurând gerul și teama că nu i-ar mai putea salva nimeni, relatează BBC. Presa locală descrie salvarea băiețelului și mamei lui ca fiind un eveniment miraculos.

Primarul Istanbulului Ekrem Imamoglu - ale cărui echipe ar fi fost implicate în salvare - a postat pe Twitter despre salvare, spunând că aceasta a avut loc în orașul Samandag.

Peste 21.000 de oameni au murit - majoritatea în Turcia - după cutremurul inițial de luni dimineață de 7,8 grade și sutele de replici care au urmat. Au existat și temeri de o catastrofă secundară, deoarece mulți oameni au rămas fără adăpost și nu au adăpost, apă, combustibil și electricitate.

Președintele turc Recap Tayyip Erdogan a descris-o drept „dezastrul secolului”.

Personalitățile din opoziție l-au acuzat pe Erdogan că nu s-a pregătit pentru cutremur și au pus sub semnul întrebării cum au fost cheltuite 88 de miliarde de lire (4,6 miliarde de dolari; 3,8 miliarde de lire sterline) strânse dintr-o „taxa pentru cutremur”. Taxa - impusă pentru prima dată în urma unui cutremur masiv în 1999 care a ucis peste 17.000 de oameni - trebuia să fie cheltuită pentru prevenirea dezastrelor și dezvoltarea serviciilor de urgență.

Aya – miracolul care s-a născut sub dărâmături

În Siria, intrarea în această lume a unei fetițe pare scoasă din romanele de fantezie. Aya, nume care înseamnă „miracol” în limba arabă, s-a născut sub ruine și încă era legată prin cordonul ombilical de mama ei. Din păcate pentru Aya, mama ei nu a supraviețuit, potrivit BBC.

Nici tatăl și ceilalți frați ai ei, cu toții picând victime ale clădirii din Jindayris, oraș din nord-vestul Siriei, care s-a prăbușit peste ei.

După mediatizarea salvării copilei care s-a născut sub ruine, mii de oameni din întreaga lumea și-au declarat intenția de a o adopta pe Aya.

Fetița a fost dusă într-un spital din orașul Afrin. Managerul spitalului, Khalid Attiah, a declarat că a primit zeci și zeci de apeluri din partea oamenilor din întreaga lume, oferindu-se să o adopte pe Aya.

Sursa foto: Ekrem Imamoglu - Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri