Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a afirmat vineri că eforturile Occidentului de a ''izola'' Federaţia Rusă au eşuat complet şi că Moscova construieşte relaţii mai solide cu ţări din Africa, Orientul Mijlociu, Asia-Pacific şi alte regiuni ale lumii, informează Reuters, citat de Agerpres.

''Astăzi pot să afirm că intenţiile Occidentului de a izola Rusia prin încercuirea noastră cu un cordon sanitar a fost un fiasco'', le-a declarat Lavrov diplomaţilor ruşi la un eveniment organizat la sediul MAE rus după revenirea sa dintr-un turneu de o săptămână în Africa şi Orientul Mijlociu.

''În pofida orgiei antiruseşti orchestrate de Washington, Londra şi Bruxelles, noi consolidăm relaţiile de bună-vecinătate în cel mai larg sens al acestui concept'', a spus şeful diplomaţiei ruse.

Turneul diplomatic al lui Lavrov a cuprins Mali, Mauritania, Sudan şi Irak. El a vizitat recent şi Africa de Sud, Angola şi Eritreea.

Moscova susţine că NATO a devenit efectiv combatantă în Ucraina prin faptul că a fost de acord să livreze Kievului cantităţi imense de echipament militar, inclusiv tancuri. Rusia acuză Statele Unite că ameninţă stabilitatea şi în alte părţi ale lumii.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a afirmat vineri că Rusia va urmări atent orice eventuală măsură a Washingtonului de a desfăşura arme hipersonice în Japonia, estimând că aceasta ar însemna pentru ruşi ''o schimbare calitativă în situaţia securităţii regionale''.

Ea a părut să răspundă astfel după o relatare din cotidianul japonez Sankei care sugera că SUA ar putea desfăşura arme hipersonice cu rază lungă şi rachete Tomahawk în Japonia, pe fondul creşterii tensiunilor cu China.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri