Imagini filmate din dronă arată impactul cutremurelor de luni din Turcia, unde, în zona Kahramanmaraş, foarte aproape de zona de epicentru a primului seism, o falie a apărut în scoarța terestră și se întinde pe o distanță de mai mulți kilometri, tăind câmpuri agricole și șosele.

Imaginile au ajuns pe YouTube, iar din ele se poate vedea cât de violent a fost cutremurul cu scoarța terestră care și-a dobândit o cicatrice care, cel mai probabil, va fi vizibilă mult timp de acum încolo.

Ultimele bilanțuri arătau că seismele puternice produse luni au ucis peste 22.300 de persoane în Turcia şi Siria, unul dintre cele mai grave dezastre din regiune din ultimul secol, iar autoritățile vor menține căutările până la începutul săptămânii viitoare, dar șansele de a mai găsi supraviețuitori sunt deja extrem de mici.

Intervenţiile "nu se desfăşoară pe cât de repede am sperat", a recunoscut, pentru prima dată, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, la cinci zile după seismul în urma căruia au murit peste 22.000 de persoane în Turcia şi Siria.

La Adiyaman, unul dintre supravieţuitori, Mehmet Yildirim, a declarat joi pentru AFP că nu a văzut "pe nimeni", "nici statul, nici poliţia, nici soldaţii" până "la ora 14.00 a doua zi", adică la 34 de ore după primul seism, acuzând autorităţile că au lăsat populaţia "să se descurce singură".

Numeroase persoană acuză lipsa de mijloace avute la dispoziţie, în special materiale. AFP a constatat joi desfăşurarea unui număr mai mare de echipamente de ridicare şi de echipe de salvare - în special străine - în oraş.

Sursa foto: Captură video / YouTube / The Guardian

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri