Noul "obiect" zburător detectat în apropierea lacului Huron, în nordul SUA, a fost doborât la ordinul preşedintelui Joe Biden şi nu a reprezentat nicio "ameninţare militară" pentru teritoriul american, a afirmat duminică un înalt oficial al administraţiei de la Washington, scrie AFP, conform Agerpres.

"Ca măsură de precauţie şi la recomandarea comandamentului militar, preşedintele Biden a ordonat ca obiectul neidentificat să fie doborât", a spus același responsabil. "Am evaluat că nu reprezenta nicio ameninţare militară pentru nimic la sol", a adăugat el.

Obiectul, al patrulea în puţin peste o săptămână, "a fost doborât de piloţii US Air Force şi de Garda Naţională", anunţase pe Twitter anterior reprezentanta democrată a statului Michigan Elissa Slotkin, în timp ce colegul ei Jack Bergman a vorbit despre 'un 'obiect (...) scos din funcţiune' deasupra lacului Huron.

Recent, Statele Unite au comunicat cu Beijingul în legătură cu presupusul balon de supraveghere chinez, doborât pe 4 februarie, după ce cererile de dialog din partea Pentagonului au fost respinse timp de câteva zile. Chinezii au anunțat, la rândul lor, că au observat obiecte zburătoare și în propriul lor spațiu aerian.

"Au fost iniţiate contacte cu RPC cu privire la balonul de mare altitudine", a declarat presei adjunctul secretarului Apărării Melissa Dalton, referindu-se la Republica Populară Chineză. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a cerut să vorbească cu omologii săi chinezi la scurt timp după ce un avion de luptă american a doborât balonul care se afla pe cerul Statelor Unite de câteva zile.

Cererile au rămas fără urmare, Beijingul criticând actul "iresponsabil" al Washingtonului de a doborî balonul. "Acest act iresponsabil şi grav eronat nu a creat un climat propice dialogului şi schimburilor între cele două armate", a justificat Ministerul chinez al Apărării într-un comunicat.

"Statele Unite au insistat pentru a folosi forţa împotriva unui aerostat civil chinez, ceea ce contravine grav practicilor internaţionale şi creează un precedent prost", potrivit aceleiaşi surse. Melissa Dalton nu a oferit detalii despre contactele dintre cele două puteri.

Originea extraterestră nu este scoasă din discuție de oficialii americani

Întrebat dacă exclude posibilitatea unei origini extraterestre a celor trei obiecte zburătoare doborâte în tot atâtea zile de aeronavele de luptă ale SUA, generalul VanHerck a răspuns: „Comunitatea de informaţii şi de contrainformaţii să stabilească asta. Eu nu am exclus nimic".

„În acest moment continuăm să analizăm orice ameninţare sau potenţială ameninţare, necunoscută, care se apropie de America de Nord, în încercarea de a o identifica", a precizat el.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri