Un nou medicament experimental contraceptiv conceput pentru bărbaţi a demonstrat că îşi face efectul în 30 de minute de la administrare, în studiile de laborator efectuate pe şoareci, conform unei cercetări publicată recent, scrie Agerpres.

Cercetătorii de la Weill Medical College testează un contraceptiv care reprezintă o alternativă pentru bărbaţi. Studiul, publicat marţi în jurnalul Nature Communications, susţine că a "validat" potenţialul acestui medicament utilizat ca metodă de contracepţie "la cerere".

Studiul notează că alte contraceptive testate pentru bărbaţi afectează dezvoltarea spermatozoizilor şi necesită luni de tratament pentru a fi eficiente. Alte încercări de dezvoltare a unui contraceptiv pentru bărbaţi au produs efecte secundare nedorite.

"În acest caz, oferim o validare a conceptului unei strategii inovatoare pentru contracepţie la cerere, în care un bărbat ar lua o pilulă anticoncepţională cu puţin timp înainte de activitatea sexuală, doar la nevoie", se arată în studiu.

Medicamentul inhibă adenilil ciclaza solubilă, o enzimă esenţială pentru mişcarea şi dezvoltarea spermatozoizilor.

Potrivit echipei de cercetare, la 30 de minute după administrarea medicamentului la şoareci de laborator, prin injectare, spermatozoizii lor nu s-au mai mişcat şi nu s-au mai dezvoltat, ceea ce a condus la infertilitate temporară.

Medicamentul continuă să inhibe mobilitatea şi dezvoltarea spermatozoizilor timp de aproximativ 2,5 ore de la administrare.

După acest interval, ei îşi recapătă mobilitatea, iar la 24 de ore după injectare şoarecii erau din nou complet fertili.

În prezent, singurele metode accesibile pe scară largă şi eficiente pentru contracepţie destinate bărbaţilor sunt prezervativul şi vasectomia.

"Pe lângă faptul că sunt mai convenabile, terapiile care acţionează în mod acut sunt mai puţin susceptibile de a provoca efecte secundare nedorite comparativ cu tratamentele cronice", se precizează în raportul care însoţeşte studiul.

"Această strategie inovatoare, la cerere, non-hormonală, reprezintă un concept netestat anterior în contracepţie, care are potenţialul de a oferi egalitate între sexe şi, ca şi apariţia contraceptivelor orale pentru femei, revoluţionează planificarea familială", au notat oamenii de ştiinţă.

Potrivit Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite, 14% dintre femei folosesc pilula contraceptivă, aproximativ 10% utilizează un dispozitiv contraceptiv reversibil cu durată lungă de acţiune, 18% folosesc sterilizarea feminină, iar 5,6% se bazează pe sterilizarea masculină pentru prevenirea unei sarcini nedorite.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri