În 2021, lanțul de restaurante fast-food McDonald's a pus bazele unei colaborări cu Beyond Meat, un producător de înlocuitori de carne pe bază de plante din Los Angeles, pentru a crea o linie de produse adresate vegetarienilor. În urma acestei colaborări s-a născut meniul McPlant, care va fi introdus în curând pe o nouă piață europeană.

Astfel, gigantul fast-food a anunțat faptul că începând cu data de 22 februarie, meniul McPlant, care poate conține atât burgeri cât și nuggets, va fi disponibil și pe piața din Germania, conform cnbc.

Lansarea vine în contextul în care colaborarea McDonald's - Beyond Meat aniversează doi ani în această perioadă, de la momentul debutului acesteia meniul McPlant fiind introdus în Marea Britanie, Irlanda, Austria și Olanda.

Conform site-ului oficial McDonald’s, noul McPlant are o chiftea din mazăre, orez şi cartofi, care se va servi alături de roşii, salată, ceapă, maioneză şi murături, plus o felie de brânză americană.

Cât despre nuggets-urile McPlant, care se pot servi alături de burgerul din acest meniu, acestea sunt create de asemenea din ingredientele asemănătoare burgerului vegan.

McDonald's deține peste 1400 de restaurante în Germania, iar lansarea McPlant vine după un test inițial derulat în luna august 2022 în regiunea Stuttgart.

Istoria burgerilor vegani este disputată, conform Wikipedia unul dintre primele meniuri care conțineau burgeri vegani apărând în Londra, în anul 1982, acesta fiind numit "Vegeburger".

Sursa foto: Shutterstock / Robson90

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri