Kathleen Kavalec, noua ambasadoare SUA în România, a discutat despre posibilitatea ca românii să poată să intre pe teritoriul Statelor Unite ale Americii fără a mai fi nevoie de viză cum este în prezent.

Prezentă în țara noastră pentru a se întâlni cu Klaus Iohannis, Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România, a vorbit și despre posibilitatea ca românii, în decursul mandatului său să poată să ajungă în SUA fără viză. Pentru ca românii să poată să ajungă în SUA și să fie scutiți de viză este nevoie, înainte de toate de clarificarea procedurilor de intrare pe teritoriul american.

Legislația americană prevede că țările care doresc să adere la programul de scutire de vize trebuie să aibă o rată refuz mai mică de 3%. Kathleen Kavalec arată că există o serie de pași foarte clari care trebuie urmați pentru ca o țară să adere la programul de scutire de viză pentru SUA. Țările sunt „acceptate mereu”, spune ambasadoare, care își dorește ca și România să fie acceptată și să fie scutită de viză, potrivit Digi24.

„Aş fi încântată dacă s-ar putea întâmpla acest lucru, să intre şi România în program, în timpul mandatului meu. Sunt şi tipuri de acorduri administrative care trebuie semnate, la care vom lucra. Acestea includ aspecte legate de schimbul de informații, securitatea frontierelor, acele tipuri de acorduri care trebuie să fie aplicate, precum și analizarea a ceea ce numim rata de refuz, știți, numărul românilor cărora li se refuză vizele. Există un prag în dreptul american care spune că trebuie să fie sub un anumit număr.

Şi cred că acesta este un lucru pe care îl putem aborda împreună cu guvernul român prin educaţie, ajutând oamenii să înţeleagă ce este necesar pentru o cerere de viză reuşită. Și cred că văd toate condițiile în vigoare pentru a progresa în această problemă, cât sunt aici, pe durata mandatului meu”, a declarat Kathleen Kavalec, ambasador SUA în România, într-un interviu acordat pentru sursa citată.

Ce trebuie să știi despre viza turistică pentru SUA

Evident, primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare dacă vrei să mergi în America este viza, pentru că încă nu a fost eliminată. Costul unei vize turistice pentru SUA este de 160 de dolari. Ea poate fi plătită la orice sucursală Banca Transilvania – în lei – caz în care vei avea nevoie de chitanță ca să faci programarea. Și mai simplu este să o plătești online (tot la Banca Transilvania), caz în care îți trebuie codul UID de pe avizul de plată online.

Programarea la interviul pentru viză se poate face prin telefon sau online. Ia în considerare că nu se poate de pe azi pe mâine; în general, programarea trebuie făcută cu măcar 10 zile înainte. Vara, intervalul poate fi chiar mai mare. De asemenea, nu primești viza de America pe loc; ți se va reține pașaportul și mai durează câteva zile până când Ambasada ți-l returnează prin curier.

Evident, există și riscul să nu primești viza de SUA. Un sfat (pe care nu-l găsești pe Google): ia cu tine la interviu și o adeverință de salariu de la locul de muncă, în engleză și ștampilată. Află tot ce trebuie să știi dacă vrei să mergi în SUA ca turist.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri