Unii dintre principalii actionari ai Iberia, care a devenit o tinta pentru preluari, doresc sa obtina o oferta mai buna pentru compania aeriana spaniola, care sa o depaseasca pe cea a fondului de investitii TPG, de 3,6 euro/actiune, au spus surse apropiate afacerii. "Pretul oferit de TPG, de 3,6 euro este foarte scazut pentru acesti actionari", a spus sursa potrivit NewsIn.

Texas Pacific Group (TPG) actioneaza, pentru preluare, intr-un consortiu cu British Airways, care detin 10% din Iberia. Din acelasi grup mai fac parte fondurile de investitii Vista Capital, Ibersuizas si Quercus Equity, care impreuna detin 20% din linia aeriana low-cost a Iberia, Clickair. Iberia a refuzat sa isi prezinte registrul contabil acestui grup, semn ca principalii actionari, dispusi sa vanda compania, considera oferta prea mica, a mai spus sursa citata de Reuters.

Pe de alta parte, ziarul britanic Daily Telegraph a scris vineri ca APAX Partners, companie de achizitii, negociaza cu Air France-KLM si Lufthansa o posibila oferta de preluare in valoare de 2,3 miliarde de lire sterline pentru Iberia.

Actiunile Iberia, care au urcat deja cu 40% in acest an, s-au apreciat cu 2,3%, pana la 3,93 euro in ziua de vineri.