Kazahstanul va livra în martie Germaniei 100.000 tone de petrol prin conducta rusească Drujba (Prietenia), după ce sunt convenite toate condiţiile juridice şi comerciale între părţi, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, conform Agerpres.

Compania Kazmunaigaz (KMG) din Kazahstan va furniza petrolul prin sistemul de conducte al firmei ruseşti Transneft către rafinăria germană Schwedt. Cea mai mare parte a petrolului va veni de la zăcământul Karachaganak al KMG, susţin sursele.

Acestea explică că petrolul va fi trimis către Rosneft Deutschland, firmă pusă sub tutela Autorităţii de reglementare din Germania. Rosneft încă deţine o participaţie de 54,17% în Schwedt.

Conform unui proiect de lege, Germania vrea să schimbe legislaţia privind securitatea energetică pentru a permite vânzarea rapidă a participaţiei Rosneft în Schwedt fără ca înainte să fie necesară o naţionalizare.

În ianuarie, Germania a oprit importurile de petrol rusesc via Drujba şi a încercat să găsească alternative pentru a aproviziona Schwedt.

"Guvernul federal continuă să sprijine asigurarea unor cantităţi de ţiţei ... de către acţionarii Schwedt şi va continua să facă acest lucru", a declarat un purtător de cuvânt al rafinăriei pentru Reuters.

"Acest lucru se aplică şi negocierilor în desfăşurare între firmele petroliere implicate şi Kazahstan privind majorarea volumelor de petrol din Kazahstan, de exemplu cele ale Rosneft Deutschland" a adăugat oficialul.

Iniţial, Kazahstanul intenţiona să demareze exporturile către Germania în ianuarie 2023, dar negocierile au fost amânate, susţin sursele.

Informația vine în contextul în care Kazahstan, alături de Rusia şi Uzbekistan, analizează crearea unei "uniuni tripartite a gazelor" pentru livrările interne şi pentru pieţele din terţe ţări, după cum a afirmat recent viceprim-ministrul rus Alexander Novak.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri