Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se aşteaptă ca ţara sa să primească mai mult ajutor militar în urma Conferinţei de securitate de la Munchen, care se încheie duminică, transmite DPA. Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat că Londra ''este gata'' să sprijine aliaţii care au avioane de vânătoare pregătite pentru a fi trimise imediat Ucrainei, informează Reuters.

''Există declaraţii importante ale unor lideri mondiali în sprijinul statului nostru şi există semnale că vor fi trimise arme mai puternice pentru apărarea noastră. Asta se aplică în special rachetelor cu rază lungă'', a declarat Zelenski în mesajul său video cotidian, conform Agerpres.ro.

Referitor la evenimentul de la Munchen, şeful statului ucrainean a remarcat că numeroşi lideri au declarat în mod clar că războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei se poate încheia doar cu înfrângerea agresorului.

El s-a referit la cel mai recent atac cu rachete al forţelor ruse asupra Ucrainei. Atacul a cauzat doar scurte întreruperi în reţeaua de energie electrică ucraineană. ''Acesta este un succes simbolic important pentru Kiev, dat fiind faptul că Rusia încearcă din octombrie anul trecut să distrugă infrastructura energetică a Ucrainei prin atacuri constante cu rachete'', a subliniat preşedintele ucrainean.

Londra va sprijini țările pregătite să trimită avioane de vânătoare imediat Ucrainei

Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat sâmbătă că Londra ''este gata'' să sprijine aliaţii care au avioane de vânătoare pregătite pentru a fi trimise imediat Ucrainei, informează Reuters.

Prezent la Conferinţa de securitate de la Munchen, Sunak nu a exclus posibilitatea ca Forţele Aeriene Regale să furnizeze avioane Ucrainei, dar a refuzat să facă o promisiune fermă în această privinţă.

''Furnizăm bucuroşi asistenţă oricărei ţări capabile să îi livreze Ucrainei avioane de vânătoare chiar acum. Regatul Unit este gata să sprijine şi acele ţări'', a spus şeful executivului britanic.

În cursul unei vizite făcute săptămâna trecută la Londra de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Downing Street a anunţat că Ministerul Apărării britanic va antrena piloţi ucraineni pe avioane la standarde NATO.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Sursa foto: www.president.gov.ua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri