Japonia plănuieşte să ceară o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU după cea mai recentă lansare de rachete de către Coreea de Nord, a anunţat prim-ministrul Fumio Kishida, citat de DPA. Anunțul vine după ce Coreea de Nord a lansat două rachete balistice spre Marea Japoniei, la mai puţin de 48 de ore de la ultima lansare, relatează Agerpres

Armata sud-coreeană a anunţat mai înainte că Phenianul a tras două rachete balistice presupuse cu rază scurtă de acţiune către apele coastei de est a Japoniei. Rachetele au fost lansate din zona Sukchon la nord de Phenian luni dimineaţă devreme spre Marea Japoniei, potrivit armatei.

Potrivit Ministerului Apărării de la Tokyo, rachetele au căzut în afara Zonei Economice Exclusive a Japoniei.

"Militarii noştri au detectat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune lansate în această dimineaţă din zonele Sukchon din provincia Pyongan de Sud între orele 07:00-07:11 (22:00-22:11 GMT)", potrivit sursei citate. Presa de stat din Coreea de Nord a confirmat tragerea a două proiectile dintr-un lansator de rachete multiplă spre ţinte aflate la 395 km, respectiv, 337 km distanţă.

Ministerul japonez al Apărării a declarat că cele două rachete balistice, lansate în jurul orei 22:00 GMT, au atins o altitudine maximă de aproximativ 100 de kilometri şi 50 km, parcurgând o distanţă de aproximativ 350-400 km înainte de a cădea în afara zonei economice exclusive a Japoniei, transmite Reuters.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală ce poate ajunge până în SUA

Coreea de Nord a confirmat duminică că a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) cu o zi înainte ca avertisment pentru Washington şi Seul, afirmând că acest exerciţiu "surpriză" a reuşit să demonstreze capacităţile sale de "contraatac nuclear mortal". Ca răspuns, armata sud-coreeană a declarat duminică că a organizat manevre aeriene comune cu Statele Unite, mobilizând avioane stealth şi cel puţin un bombardier american B-1B. După ce a parcurs o distanţă de aproximativ 990 de kilometri, racheta Hwasongpho-15 a ajuns la destinaţie în Marea Japoniei, potrivit media de stat din Coreea de Nord.

Tot luni, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a declarat că folosirea Oceanului Pacific ca "poligon de tragere" depinde de Statele Unite, potrivit Reuters.

Într-o declaraţie transmisă KCNA, ea a spus că Phenianul examinează cu atenţie impactul creşterii prezenţei activelor strategice ale SUA în regiune."Examinăm cu atenţie influenţa pe care o va exercita asupra securităţii statului nostru", a spus ea în declaraţie."Frecvenţa utilizării de către noi a Pacificului ca poligon de tragere depinde de caracterul acţiunii forţelor americane".

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri