Botul ChatGPT, dezvoltat de OpenAI, companie co-fondată și de Elon Musk, surprinde lumea cu răspunsurile sale, unele de-a dreptul șocante pentru utilizatorii din întreaga lume, fiind capabil chiar să treacă examene facultate, chiar dacă nu cu note perfecte, dar când vine vorba de teste de școală generală nu pare să se descurce la fel de bine.

În timpul unui experiment recent, ChatGPT a fost rugat de către reprezentanții publicației singaporeze The Straits Times să răspundă la întrebările de la examenul de absolvire a școlii primare din statul asiatic (PSLE). PSLE este un examen pe care trebuie să-l susțină toți copiii de 12 ani din Singapore și care stabilește la ce școală secundară merg mai departe, relatează BusinessInsider.

ChatGPT a primit întrebări din lucrările PSLE din 2020, 2021 și 2022 despre matematică, știință și engleză.

A obținut doar 16 din 100 de puncte pentru cele trei lucrări de matematică pe care le-a luat, conform The Straits Times. În timpul testului, nu a putut înțelege sau răspunde la nicio întrebare care făcea referire la diagrame sau grafice și a primit zero puncte pentru aceste întrebări.

Dar ChatGPT a făcut și greșeli la întrebările simple, bazate pe text. Când i s-a cerut suma de 60.000 + 5.000 + 400 + 3, bot-ul a spus că rezultatul este 65.503.

ChatGPT s-a descurcat puțin mai bine la lucrările științifice, obținând o medie de 21 din 100 de puncte.

S-a descurcat mai bine la limba engleză

A reușit, în schimb, să treacă testele de engleză și a obținut o medie de 11 din 20 de puncte în cele trei lucrări pe care le-a luat. În timpul testului de engleză, ChatGPT a întâmpinat în continuare probleme - de data aceasta, cu întrebări care conțineau cuvinte care au sensuri multiple.

Un exemplu cei de la Straits Times au folosit cuvântul „valoare”. ChatGPT a ignorat contextul întrebării, unde „valoarea” se referea la principiile morale ale cuiva și a răspuns ca și cum ar însemna valoare monetară.

Incapacitatea botului de a promova examenele de clasa a șasea din Singapore este surprinzătoare, în condițiile în care a reușit să treacă deja câteva examene la școli importante din SUA, cum ar fi examenul final la școala de afaceri Wharton, a trecut teste la patru cursuri de la facultatea de drept și a trecut lejer și un examen de licență medicală din SUA.

Universitățile reînnoiesc acum examinările din cauza temerilor că roboții AI ar putea fi folosiți de către studenți pentru a trișa la examene. Acest pivot în testare implică mai multe examene orale, lucru în grup și evaluări scrise de mână în loc de trimiteri dactilografiate.

ChatGPT a fost dezvoltat de compania de inteligență artificială OpenAI și lansat în noiembrie și ajunsese la peste 100 de milioane de utilizatori până la sfârșitul lunii ianuarie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri