Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a făcut un popas surpriză în Ucraina, șeful de la Casa Albă întâlnindu-se cu Volodimir Zelenski la Kiev. Aceasta este prima vizită a lui Biden în Ucraina de la începutul invaziei rusești, din urmă cu aproape un an. Inițial, surse americane spuneau că Biden nu plănuiește să viziteze și Ucraina în contextul vizitei sale în Polonia.

Joe Biden a surprins cu o vizită în Kiev, capitala Ucrainei. Președintele american s-a întâlnit cu omologul său ucrainean în ciuda faptului că oficiali ai Casei Albe au negat, în urmă cu puțin timp, că o astfel de întâlnire s-ar putea produce.

„Statele Unite conduc lumea în ce priveşte contribuţiile - fie că este vorba despre asistenţă umanitară sau despre armament pentru Ucraina - şi vom continua să ne folosim puterea de convocare pentru a aduna lumea, a impulsiona sprijinul pentru Ucraina,” a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, John Kirby..

„Însă nu există planuri ca preşedintele să intre în Ucraina în această călătorie”, a adăugat Kirby, conform Agerpres. Informațiile acestea, însă, au părut inițial să fie infirmate de decizia ministrului de externe ucrainean Dmitro Kuleba de a își anula deplasarea la Bruxelles. Acesta a anunțat că nu va participa la reuniunea anunţată cu partenerii săi din Uniunea Europeană şi a informat că aşteaptă la Kiev vizita unuia dintre ''principalii'' parteneri occidentali ai Ucrainei, a transmis EFE.

''Mulţumesc Estoniei pentru că a propus o achiziţie directă comună de arme şi muniţii (...). Deşi nu mă voi putea alătura în persoană reuniunii Consiliului miniştrilor de externe ai UE, sprijinim ferm iniţiativa şi insistăm să fie pusă în practică'', a transmis Kuleba pe contul său de Twitter. Reuniunea lui Kuleba cu omologii săi europeni a fost anunţată oficial din timp şi era programată înaintea reuniunii Consiliului UE.

Biden urmează să se întâlnească cu preşedintele polonez Andrzej Duda pentru a discuta despre 'eforturi colective de a susţine Ucraina şi a întări descurajarea din partea NATO', conform Casei Albe.

Sursa foto: Paris Malone / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri