La numai o zi după sosirea neanunțată a lui Joe Biden la Kiev, dictatorul rus Vladimir Putin a ieșit cu propriul său mesaj menit să contracareze punctul diplomatic marcat de președintele american.

"Dragi cetățeni Federației Ruse, vă voi spune care este situația în țară", și-a început discursul dictatorul rus.

Sunt schimbări majore care se întâmplă în lume, există schimbări istorice care vor determina viitorul țării noastre, a arătat acesta.

De asemenea, acesta a explicat că în urmă cu aproape un an, pentru a proteja oamenii și ținuturile istorice ale Rusiei, dar și pentru a anihila amenințarea de la Kiev, a decis să pornească o "operațiune militară specială".

Acesta a declarat de altfel explicit că obiectivele "operațiunii militare speciale" vor continua.

Vladimir Putin s-a referit de asemenea și la regiunile separatiste, arătând că acestea au primit doar "ură" de la Kiev.

Totodată, a mai spus dictatorul rus, asigurările pe care Rusia le-a primit de la liderii din Vest, s-au dovedit a fi minciuni.

Atunci când Rusia a încercat să găsească o soluție, Vestul a jucat un joc murdar, a mai acuzat Putin, susținând că occidentalii "au două fețe".

După secole de colonialism și dictatură, își înșeală propriii cetățeni, a mai adăugat Putin cu referire la occidentali.

"Am insistat să ne urmărim propriile interese și să ne protejăm poziția conform căreia țările civilizate nu ar trebui să se afle în război", a transmis acesta.

Președintele rus s-a referit de asemenea și la armele avansate trimise de Vest Kievului, subliniind faptul că Rusia va trebui să reacționeze la amenințarea acestora.

Acesta și-a exprimat totodată și opinia conform căreia este imposibil să învingi Rusia pe câmpul de luptă.

De asemenea, discursul lui Putin a căpătat și puternice accente culturale, ba chiar spirituale, acuzând explicit Occidentul că "acceptă un zeu care nu are gen".

"Ce poți să mai spui la asta?", s-a întrebat, retoric, Vladimir Putin.

Nu în ultimul rând, dictatorul rus a ținut să mulțumească soldaților ruși, ba chiar și inginerilor de la fabricile de armament sau lucrătorilor de la căile ferate, jurnaliștilor "care își riscă viețile pentru a spune adevărul întregii lumi", antreprenorilor etc.

Vladimir Putin a insistat de asemenea asupra "programului social" care va fi început în Donețk și Lugansk, ba chiar a mers până acolo încât să spună că o nouă autostradă va fi construită în Crimeea.

Mai mult, dictatorul rus a "plusat" cu 14 zile de odihnă suplimentare în fiecare an pentru cei care au luat parte la "operațiunea militară specială", fără a lua în considerare concediul "clasic".

Desigur, acesta nu putea rata nici subiectul sancțiunilor economice, dând asigurări că tentativele Vestului de a destabiliza Rusia din acest punct de vedere nu au niciun succes.

"Aceasta nu este însă o politică de printare a banilor", a ținut să clarifice Vladimir Vladimirovici, specificând că demersurile de salvare a economiei ruse se bazează strict pe economia de piață.

În discursul său, Vladimir Putin nu a omis de altfel absolut niciun subiect, referindu-se inclusiv la piața muncii, despre care a spus că "este mai confortabilă decât a fost vreodată" și că rata de 3,7% a șomajului este la un minim istoric.

Ieșirea sa fulminantă și foarte lungă nu s-a oprit însă aici, prin urmare liderul rus a atins și subiectul cercetării și cercetătorilor, făcând în acest sens apel la "sinteza celor mai bune experiențe ale Rusiei din ultimii ani" și promițând o întoarcere "la trainingul de bază".

Firește, Vladimir Putin nu putea să nu se refere și la salariile cetățenilor Rusiei, explicînd că viteza de creștere a salariilor este mai mare decât viteza de creștere a inflației și propunând o creștere a salariului de bază cu 10% până anul viitor, la aproape 20.000 de ruble (251 euro).

Sursa foto: Shutterstock / Shah 7799

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri