Mult-așteptata sosire a tancurilor Leopard a avut loc, simbolic, la un an de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Astfel, după 80 de ani de când rușii au avut de înfruntat tancuri germane în luptă, iată că istoria se repetă.

Astfel, președintele Poloniei, Andzrej Duda, a confirmat că premierul țării, Mateusz Morawiecki, a plecat la Kiev pentru a preda autorităților ucrainene primele tancuri Leopard 2, de producție germană, informează Agerpres.

''Polonia şi Europa vă sunt alături. În mod categoric nu vă vom părăsi; noi vom susţine Ucraina până la victoria completă asupra Rusiei'', a spus Morawiecki într-o conferinţă de presă comună cu şeful statului ucrainean.

De asemenea, și ministrul polonez al Apărării a anunțat, la ședința Consiliului Național de Securitate de la Varșovia, că tancurile promise Kievului „sunt deja în Ucraina”.

Astfel, este ușor de presupus faptul că în scurt timp acestea vor ajunge pe frontul de luptă, militarii ucraineni având deja săptămâni bune de când se antrenează pe aceste mașini de luptă, atât în Germania cât și în Polonia.

Şeful executivului polonez a cerut şi altor ţări să acţioneze rapid pentru furnizarea tancurilor pentru Ucraina şi a subliniat că Polonia este pregătită să antreneze piloţi ucraineni pe avioane de vânătoare americane F16.

Tancul Leopard 2 are o greutate de 78 de tone și este dotat cu un tun principal de 120 mm fabricat de Rheinmetall. Autonomia acestuia este de 550 de kilometri.

Sursa foto: Shutterstock / Corona Borealis Studio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri