Premierul Nicolae Ciucă declară că aderarea României la spaţiul Schengen figurează pe agenda de lucru a preşedinţiei suedeze a Uniunii Europene.

"Am discutat. Ieri am fost la Ambasada Suediei, care asigură preşedinţia UE. Avem confirmarea certă că aderarea la Schengen se află pe agenda de lucru a preşedinţiei suedeze", a afirmat Ciucă.

El a arătat şi că "se discută la nivel de experţi tehnic cu partea austriacă, cu toţi cei care pot să contribuie şi să ne sprijine" în acest demers.

Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor UE acreditaţi în România, la Ambasada Suediei la Bucureşti, în contextul deţinerii de către această ţară a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

Ce a discutat premierul Ciucă la Ambasada Suediei

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la întâlnirea care a avut loc la Ambasada Suediei la Bucureşti, în contextul deţinerii de către această ţară a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, premierul a prezentat dezvoltările din ultimele 12 luni, punând accentul şi pe contextul creat de războiul Rusiei în Ucraina.

"Şeful Executivului a subliniat evoluţiile economice din România, evidenţiind rolul jucat de rata ridicată a investiţiilor şi a absorbţiei fondurilor europene în menţinerea unei creşteri economice de 4,8%, în contextul complicat generat de războiul din vecinătate, creşterea preţurilor la energie, redresarea lentă a lanţurilor valorice perturbate în perioada pandemiei COVID-19. Totodată, premierul a subliniat importanţa calităţii mediului investiţional din România şi a impactului pozitiv al reformelor implementate, inclusiv al celor pregătite în contextul PNRR. A apreciat prezenţa investiţiilor europene, încurajând creşterea acestora şi atenta considerare a oportunităţilor oferite de România", se arată în comunicat.

Nicolae Ciucă a punctat că obiectivul privind aderarea României la Schengen rămâne o prioritate.

"A arătat că va fi continuată acţiunea politică şi diplomatică, pe toate canalele, în vederea identificării soluţiilor concrete pentru finalizarea cu succes a aderării României la Schengen. A mulţumit pentru sprijinul instituţiilor europene şi largii majorităţi a statelor care au votat în favoar

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri