Uniunea Europeana ar putea bloca aderarea Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului, daca Rusia nu face un compromis in chestiunea embargoului impus produselor din carne poloneze, a declarat presedintele Poloniei, Lech Kaczynksi, pentru un ziar elvetian

"Daca Rusia are aceeasi atitudine lipsita de compromis ca pana acum, nu exclus posibilitatea", a spus el, pentru Neue Zuercher Zeitung am Sonntag. "insa spun din nou: Nu vrem o confruntare cu Rusia. Este un mit", a subliniat acesta potrivit NewsIn.

Rusia a impus un embargo asupra produselor din carne poloneze in urma cu 17 luni, spunand ca exista probleme legate de controlul sanitar, dar Varsovia afirma ca miscarea a fost motivata politic.

Presedintele a declarat ca Polonia trebuie sa fie constanta in pozitia sa din relatiile cu Rusia. "Vrem doar ca partenerii nostri rusi sa inteleaga ca nu exista baze pentru o noua dominatie rusa in estul Europei", a subliniat el.

"Nu este vorba de o atitudine dura. Trebuie sa fim constanti. Vrem o cooperare reala si nu un santaj in domeniul energetic sau ' preturi prietenesti' nerealiste", a explicat presedintele. El a mai spus ca UE ramane cea mai importanta parte a politicii externe a Poloniei, dar nu este multumit de pozitia tarii sale in blocul european. "Nu vem sa fim cea mai importanta tara. Dar sunt impotriva unui directorat care sa determine politica UE: impotriva asa-zisului mic directorat, intre Berlin, Paris si poate Londra, dar si impotriva marelui directorat, care ar include Varsovia", a explicat acesta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si