Martin Cooper, inginerul american care este creditat cu inventarea telefonului mobil și efectuarea primului apel de pe un astfel de aparat în 1973, crede că într-o zi acestea vor fi implantate în pielea oamenilor.

Următoarea generație va avea telefonul implantat în pielea urechii, a declarat acesta într-un interviu pentru CNBC.

Mai mult, acestea nu vor trebui încărcate, crede Cooper, din moment ce, în viziunea sa, corpul este încărcătorul perfect.

Acesta a exemplificat afirmația prin faptul că, spre exemplu, atunci când o persoană mănâncă, generează energie, adăugând faptul că este nevoie doar de o mică parte a acestei energii pentru a încărca viitoarele telefoane.

CNBC subliniază de asemenea că viziunea sa sugerează un viitor unde corpurile ființelor umane vor fi augmentate cu senzori și microcipuri puternice.

Martin Cooper mai spune și faptul că actualele telefoane mobile au devenit prea complexe din cauza numeroaselor aplicații, dar și că ecranul acestora "nu urmărește linia feței".

"De câte ori trebuie să dau un telefon și nu am casca pentru ureche, trebuie să iau bucata asta plată de material pe care apoi o suprapun peste formele curbate ale capului meu, asta ca să nu mai spun că trebuie să țin și brațul într-o poziție ciudată", a a explicat inventatorul.

De asemenea, acesta a recunoscut și unele părți negative ale invenției sale, cum ar fi lipsa de intimitate, în special în contextul multitudinii de aplicații și rețele de socializare actuale.

Totodată, Martin Cooper a mai spus și că nu și-ar fi imaginat telefoanele devenind "computerele portabile care sunt astăzi".

"Ideea că într-o bună zi telefonul va deveni un aparat foto și o enciclopedie simultan, nu ne-a trecut niciodată prin minte", a mai arătat acesta.

Cooper a primit recent un premiu pentru a marca 50 de ani de la inventarea telefonului mobil. Primul apel realizat de acesta a fost folosind un aparat Motorola DynaTAC 8000X, iar destinatarul a fost chiar competitorul său de la acea vreme, AT&T.

Sursa foto: Shutterstock / 3D River

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri