Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, aflată din nou în vizită la Kiev, a declarat că "viitorul Ucrainei este ca membru al Uniunii Europene" şi că UE va ajuta ţara în tot acest proces.

"Viitorul Ucrainei este ca membru al Uniunii Europene. Vom face tot acest drum cu ea", a declarat politiciana malteză, pe contul său de Twitter, notează Agerpres.ro.

Metsola şi-a însoţit mesajul cu o fotografie în care poate fi văzută îmbrăţişându-se cu preşedintele Radei (parlamentul ucrainean), Ruslan Stefanciuk. "Este minunat să-mi văd din nou prietenul", a scris ea.

"Cooperarea între Parlamentul European şi parlamentul ucrainean nu va face decât să se întărească", a dat asigurări Metsola.

Şi Stefanciuk a publicat fotografii de la întâlnirea cu Mersola pe profilul său de pe Twitter şi a scris că "au discutat parcursul Ucrainei în UE şi paşii pentru accelerarea integrării noastre".

Stefanciuk i-a spus lui Metsola că este "recunoscător" pentru rezoluţia adoptată la 24 februarie la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite prin care se reafirmă necesitatea retragerii imediate a tuturor forţelor militare ruse de pe teritoriul ucrainean şi încetarea imediată a atacurilor împotriva infrastructurilor critice ale acestei ţări, precum şi necesitatea realizării cât mai curând a unei păci generale, drepte şi durabile.

Şefa Parlamentului European a acordat o atenţie deosebită, potrivit preşedintelui Radei, planului de pace în zece puncte al preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, şi a făcut apel "să fie sprijinită această iniţiativă" de a pune capăt invaziei militare a Rusiei.

"Mă bucur să mă întorc în Ucraina", a scris ea pe Twitter. Metsola a declarat că s-a întors în Ucraina, alături de "aceşti oameni curajoşi care au inspirat lumea. Cu aceşti eroi care refuză să renunţe. Cu cei care au sacrificat totul pentru valorile noastre. Cu europenii a căror casă este în Uniunea noastră Europeană".

Metsola a devenit la 1 aprilie 2022 primul lider al unei instituţii europene care a vizitat Ucraina de la începutul războiului de agresiune al Rusiei împotriva acestei ţări, la 24 februarie a acelui an.

Sursa foto: Roberta Metsola/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri